Categories: Zâmbete amare

Conu’ Dragnea, „lovitura de stat” si… Radio Erevan

Întors din SUA, unde a făcut pe chelnerul pentru Donald Trump („onoare” pentru care a plătit câteva sute de mii de euro, şi ar fi interesant de aflat din ce sursă), Liviu Dragnea a dat de un Bucureşti şi o Românie aflate sub iminenţa unei lovituri de stat. „Naziştii” şi „cretinii” din prima zi a manifestaţiilor au ocupat mai multe unităţi militare, s-au înarmat până în dinţi şi atacau guvernul, ajutaţi de mai mulţi generali. Fiindcă asta înseamnă lovitură de stat în orice accepţiune. Dacă zombii de la televiziunile puşcăriaşului Voiculescu, respectiv a viitorului puşcăriaş Ghiţă pot să spele creiere în continuare vorbind acum de lovituri de stat, un individ care ţine loc de premier, ministru de Interne, de Justiţie etc. ar cam trebui să se gândească înainte de-a folosi termeni pe care nu-i stăpâneşte. Că doar nu-i conu’ Leonida faţă cu reacţiunea.

Mai mult, vorbind de funie în casa spânzuratului, şeful partidului al cărui preşedinte de onoare este Ion Iliescu a mai băgat-o şi pe aia cu „mineriada”. Probabil fără să ştie că mineriadele au fost, de fapt, contramanifestaţii la protestele din Bucureşti. Adică exact ce vor să facă acum creierele înfierbântate din PSD, respectiv să aducă haidamaci din ţară pentru a-i potoli pe pletoşii sau ochelariştii din Piaţa Universităţii. Dar poate să-i povestească mai multe individa de la RTV care provoca duminică manifestanţii, doar-doar se întâmplă ceva. Nu de alta, dar exact acelaşi trist personaj ridica ode minerilor în 1990.

La ce „lovitură de stat” asistăm de fapt? Câteva zeci de mii de români, iar ca ei gândesc probabil milioane, au ieşit în stradă nu ca să dărâme guvernul, nu să atace parlamentul sau să conteste rezultatul alegerilor din decembrie. Nu cer nici măcar salarii sau pensii mai mari. (În paranteză fie spus, în SUA sunt proteste ample chiar împotriva rezultatului alegerilor şi nimeni nu vorbeşte de lovitură de stat.) Oamenii vor ceva simplu şi concret, şi anume ca noua putere să nu modifice legile anticorupţie în propriul ei interes. PSD n-a câştigat alegerile cu promisiunea că hoţii, violatorii, tâlharii sau pedofilii vor fi eliberaţi din puşcării, iar politicienii penali vor scăpa de Justiţie. Din nou însă PSD pierde pe aroganţa sa proverbială. Văzându-se pe cai mari, face acum legi speciale pe sistem blitzkrieg pentru Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Voiculescu, dar şi pentru finanţatorii partidelor lor aflaţi în puşcării sau în antecamera acestora.

Au voie românii să protesteze când o gaşcă aflată la putere schimbă legile în favoarea lor? Cei din PSD şi slugoii lor din presă sau aiurea spun că nu. Fiindcă ei au fost aleşi şi pot să facă orice. Chiar să micţioneze pe români. În orice ţară civilizată, dincolo de opoziţia politică există societatea civilă, al cărei rol este să tempereze excesele şi derapajele Puterii. Un lucru care se întâmplă în aceste zile în România. Lumea a ieşit în stradă, fiindcă noua putere vrea să-şi salveze penalii.

Aş face un exerciţiu de imaginaţie pentru cei care cred că PSD are dreptul să facă orice fiindcă a câştigat alegerile. Atenţie, cu 18% din totalul alegătorilor! Dacă se dă o lege în care se spune că membrii PSD şi ALDE au voie să fure fără să li se întâmple nimic? În parlament, legea trece fără probleme, fiindcă au o largă majoritate. CCR, plină de PSD-işti, spune că e constituţională. Au voie românii să protesteze dacă se va face acest lucru? Sau numai dacă ne dau voie ciutacii, ciuvicii, cristoii sau gâzii? Vi se pare exagerată ipoteza? Nu-i deloc aşa. Mai pe ocolite, proiectele guvernului privind graţierea şi modificarea Codului Penal cam acolo duc, aceiaşi destinatari au. Revenind la Dragnea şi lovitura de stat, se poate spune că oarecum omul are dreptate. Dar pe stilul Radio Erevan. Adică avem de-a face cu o lovitură, dar nu stat, ci împotriva statului de drept. Iar aceasta este dată de PSD şi aliaţi, nu de protestatarii care apără de fapt statul de drept.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

30 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

44 de minute ago

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

15 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

18 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

19 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

20 de ore ago