Categories: PartidePoliticieni

Alin Nica, despre PNL Timis: Ne-am mancat intre noi, in loc sa mergem intr-o singura directie

Unul dintre liberalii cu greutate din Timiș, Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, ar putea candida la președinția filialei. Nu a luat o decizie, deși acest moment ar putea fi foarte aproape, dar pune degetul pe rană în ceea ce privește problemele organizației conduse, în acest moment, de Nicolae Robu.

PNL nu a anunțat un calendar al alegerilor interne, prevăzute să se încheie la cel târziu la jumătate lunii iunie, cu alegerea președintelui partidului. Înainte să se ajungă însă aici, fiecare organizație, de la cele mai mici la cele județene, va avea lider ales legitim. În Timiș, președintele filialei este Nicolae Robu, ales șef al „vechiului PNL” în 2009, în singura competiție internă în care a fost implicat. El n-a anunțat încă oficial dacă va candida pentru un nou mandat. Alin Nica, unul dintre cei despre care se spune că ar putea viza funcția de președinte al PNL Timiș, este și el în expectativă. „Momentan sunt în stadiul de analiză, să vedem cum merg lucrurile în continuare în filială. În funcție și de ce se va întâmpla în perioada următoare, mă voi gândi serios. E vorba de starea de spirit din partid. Nu am mai avut întâlniri în Biroul Permanent Județean, care să fie statutare și care să aibă cvorum, de vreo două luni. Așteptăm să vedem care sunt deciziile de la nivel național, că e o nebuloasă momentan”, a spus, pentru deBanat.ro, Nica.

Toți cei care sunt responsabili trebuie să lase orgoliile deoparte și să reseteze încrederea. Asta este problema pe care o avem acum în filială: o lipsă de încredere. Și în lideri, și unii în alții, și pe componente, și între conducere și ceilalți membri.
Alin Nica

Primarul din Dudeștii Noi este unul dintre cei care, de-a lungul timpului, au susținut politica dusă de Nicolae Robu. În decembrie 2016 însă, la câteva zile după alegerile parlamentare, într-o ședință a BPJ, Nica a fost primul care i-a cerut lui Robu demisia din funcția de președinte al filialei. El spune că oricine va fi lider al PNL Timiș trebuie să pună capăt dezbinării. „Nu face bine partidului să continue cu dezbinarea care a fost până acum. Toți cei care sunt responsabili trebuie să lase orgoliile deoparte și să reseteze încrederea. Asta este problema pe care o avem acum în filială: o lipsă de încredere. Și în lideri, și unii în alții, și pe componente, și între conducere și ceilalți membri. E adevărat că această prelungire a fuziunii pe o durată de trei ani ne-a dus și la rezultate proaste în alegeri, pentru că ne-am mâncat între noi, în loc să să mergem într-o singură direcție. Culmea, am luat unele măsuri de eliminare a anumitor elemente care ne trăgeau în jos, cel puțin la parlamentare, dar lucrul acesta nu a fost de ajuns și oamenii ne-au taxat. Un simplu membru își pune problema «În ce mai cred eu? Cine îmi oferă acea speranță care să mă facă să cred că PNL muncește într-adevăr pentru mine, să cred în ideile pe care acest partid le promovează». Dacă e o decuplare între lideri și bază, lucrurile nu merg așa cum ar trebui”, mai spune Alin Nica. Deputatul Marilen Pirtea a declarat, la rândul lui, că nu exclude o eventuală candidatură la șefia PNL Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

54 de minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

3 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

6 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

6 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago