Categories: PoliticieniUltima ora

Dragnea arunca pisica in curtea lui Grindeanu: Se poate vorbi de abrogarea OUG

Președintele PSD Liviu Dragnea vrea retragerea OUG pentru modificarea Codului Penal, dar spune că… totul depinde de premierul Sorin Grindeanu. Sute de mii de români au protestat, în ultimele patru zile, în marile orașe ale României, împotriva guvernului.
Liderul PSD Liviu Dragnea spune că ia în calcul retragerea ordonanței de guvern privind modificarea Codului Penal! Declarația a fost făcută într-un interviu pentru dcnews.ro și vine după ce, în ultimele patru zile, sute de mii de oameni au ieșit în stradă, pentru a protesta împotriva modificărilor legislative propuse de Guvernul Grindeanu. Dragnea spune că „membrii și simpatizanții PSD nu mai pot fi ținuți în frâu” și vor să protesteze „față de mișcarea de inspirație soroșistă la care asistăm”.

Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni (…) Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă.
Liviu Dragnea, președintele PSD

Dragnea spune că nu mai poate „ține în frâu” organizațiile din țară, care vor să aducă la București un milion de oameni, care să protesteze. „Am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilității președintelui Iohannis. Votanții PSD sunt extrem de nervoși, fiind conștienți de valoarea votului lor și pentru că suntem împiedicați să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulație de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranța că acest lucru îi va convinge și pe membrii și simpatizanții noștri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile. Nu vreau să existe în conflict români contra români și să se rupă România în două”, a spus președintele PSD.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

15 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago