Categories: Timp liber

Hai sa inveti sa pedalezi! Verde pentru Biciclete face cursuri

Șapte pedalări urbane, din care una surpriză, și șase ture cicliste pe trasee din județ – așa sună calendarul din acest an al celor de la Verde pentru Biciclete. Pentru că sunt mulți timișoreni care nu știu să meargă pe bicicletă, la începutul lui aprilie vor avea loc primele cursuri! Pe de altă parte, Primăria Timișoara continuă să ignore solicitările VpB.

Vremea se îmblânzește și tot mai mulți timișoreni încep să-și scoată bicicletele din garaje și boxe. Fac mișcare, ajung mai repede unde au de mers și nu poluează. Comunitatea pe două roți din Timișoara devine de la an la an mai numeroasă și cere să fie luată în seamă de autoritățile locale. Sunt peste 17.500 de numere de bicicletă împărțite, dar o numărătoare oficială nu există, așa cum nu există nici o comunicare reală între Primăria Timișoara și cei de la Verde pentru Biciclete. Romina Faur, reprezentantul VpB, recunoaște că aproape toate solicitările către PMT au rămas fără răspuns. „Singura sugestie pe care am făcut-o și care a fost luată în seamă a fost cea legată de accesul bicicliștilor pe liniile de tramvai. Am încercat, la un moment dat, să facem o verificare a pistelor de biciclete împreună cu directorul Direcției Tehnice a PMT, Culiță Chiș. Am așteptat să fie o zi cu ploaie, pentru a vedea cum se comportă pistele vopsite, dar Culiță Chiș nu ne-a mai răspuns nici la telefon, nici la mesaje. Vrem o persoană cu care să colaborăm, care să vină pe teren să vadă cum stau lucrurile, pentru că din birou situația se vede cu totul altfel”, spune Romina Faur.

VpB continuă și în acest an acțiunile care au devenit tradiționale și are o surpriză pentru cei care și-ar dori să pedaleze, dar nu știu s-o facă. „Am observat că sunt oameni de 25, 30 sau 35 de ani care nu știu să meargă pe bicicletă. Fie nu au învățat atunci când au fost mici, fie le este frică de traficul din Timișoara sau au alte motive. Am zis să-i ajutăm un pic și să facem cursuri gratuite de mers pe bicicletă”, a mai declarat Romina Faur. Cursurile vor fi gratuite și vor avea loc în zilele de 1 și 2 aprilie, detaliile despre înscrieri urmând să fie anunțate.

Programul de pedalat propus de VpB

  • Pedalarea de Primăvară – 9 aprilie
  • Cochete pe biciclete – 21 mai
  • Ia românească pe bicicletă – 24 iunie
  • Cititori pe Bicicletă – 10 septembrie
  • Numărătoarea de Toamnă – 8 octombrie

În lunile iulie sau august va avea loc o pedalare surpriză, iar în intervalul mai – august sunt programate șase ture cicliste bănățene.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

7 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

11 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

11 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

12 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

12 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

12 ore ago