Categories: Ziaristu' de terasă

Calin (Dobra), file de tupeu

deBanat.ro a relatat, săptămâna trecută, faptul că o anume Monica Trușcă a ajuns pe șestache manager la cunoscutul spital de psihiatrie din Jebel. Toate bune și frumoase până aici, dacă n-am avea o mică problemă. Respectiv, calitățile care o recomandau pe doamna în cauză pentru acest post. Fiindcă Trușcă nu este nici medic, nici din sistem, nici măcar psihiatru. Venise aici din poziția de director adjunct la Direcția Copilului, după o perioadă în care activase în domeniul privat, având o firmă de publicitate. Ei bine, nu era un secret că marele as din mâneca doamnei Trușcă este relația de rudenie (verișoară) cu Călin Dobra, președintele CJ Timiș, dar și președinte executiv al PSD Timiș. Cum ar veni, în lipsa lui Sorin Grindeanu, implicat în problemele naționale, Dobra este și șef de facto al organizației locale a principalului partid de guvernământ.

Că Dobra și-a pus verișoara manager la spital fără ca aceasta să aibă cea mai mică treabă cu domeniul o știu prea bine și PSD-iștii. Ba mulți chiar sunt iritați de această manevră. Și asta fiindcă unii au investit și bani, și muncă în campania electorală și așteaptă și acum o răsplată. (Citește sinecură într-o instituție deconcentrată.) De altfel, după câștigarea alegerilor, Monica Trușcă, fără a fi o activistă cunoscută în partid, este prima care primește ceva. Ei bine, când toată lumea știa ce se află în spatele acestei numiri, iată ce declară Călin Dobra pentru site-ul Cetățeanul din Lugoj. (Apropo, Dobra și Trușcă sunt lugojeni.) „Nu am avut absolut nicio legătură cu numirea. Absolut nicio legătură (…) Spitalul din Jebel e în subordinea Ministerului Sănătății. Ministerul are obligația să numească manager. Dacă ministerul a considerat că îndeplinește condițiile, foarte bine. Dacă nu îndeplinea condițiile nu o numea”, spune Dobra, adăugând că sunt „aberații” speculațiile că ar fi ajutat-o pe Trușcă.

Acum o să încerc o traducere a ceea ce spune Dobra. „Ministerul” (folosesc termenul utilizat chiar de liderul PSD) rămâne fără director la spitalul din Jebvel și caută un înlocuitor. Nu-l caută printre medicii de la spital și nici printre medicii de specialitate de la alte unități spitalicești. Ba, nici măcar printre medicii cu abilități manageriale sau cu alte specialități. De exemplu, printre ginecologi, cum s-a întâmplat cu ultima directoare, ajunsă acum deputat PSD. Cel mai probabil „Ministerul” căuta înlocuitor pe stradă. Și cum se plimbă agale „Ministerul” prin Timișoara, supărat că nu găsește director la Jebel, dă face to face cu Monica Trușcă. Și-a fost un adevărat coup de foudre. Iar „Ministerul” a întrebat: „Nu vreți să fiți manager la spitalul din Jebel?”; „Ba da”, a răspuns Trușcă. Și uite așa, s-a ajuns la această soluție. Sau cel puțin asta vrea să credem Dobra, fiindcă prea îi consideră pe toți din jur proști și tâmpiți. Inclusiv pe colegii lui de partid. Că putea să și tacă.

P.S. Unele guri rele spun că s-ar putea totuși ca „Ministerul” să nu fi căutat directorul pe stradă, ci pe rolul unor instanțe penale din țară. Ca de exemplu, Judecătoria Oradea. Dar asta o spun gurile rele.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago