Categories: Alte sporturi

Sapte medalii la Cupa Romaniei la badminton, pentru sportivii UVT

Primăvara aduce şi medalii pe bandă rulantă la badminton. Rezultate excepționale pentru sportivii de la CSU UVT, la Cupa României la badminton, competiție desfășurată la Bacău. Universitatea de Vest din Timișoara a reușit să se impună la nu mai puțin de patru probe din cele cinci disputate, bilanțul fiind de patru medalii de aur, una de argint și două de bronz.

Collins Filimon, Florentina Constantinescu și Florin Posteucă sunt sportivii clubului universitar care au triumfat. La proba de simplu masculin, Collins Filimon s-a impus în fața băcăuanului Robert Ciobotaru după trei seturi disputate, 21-16, 13-21, 21-14. La dublu băieți, cuplul Collins Filimon / Florin Posteucă a câștigat finala împotriva dublului George Constantinescu / Mihai Grosu (Sportul Studențesc București), cu scorul de 21-12, 21-10. De remarcat faptul că în semifinale au reușit să învingă campionii naționali en-titre, Robert Ciobotaru / Daniel Cojocaru (Știința Bacău) 14-21, 21-16, 21-18.

Florentina Constantinescu și-a confirmat statutul de favorita numărul 1 în probele de dublu fete și dublu mixt, reușind să triumfe în ambele. La dublu mixt, alături de Robert Ciobotaru (Știința Bacău), au câștigat finala contra perechii Alexandra Milon / Daniel Cojocaru (Știința Bacău), 21-12, 23-25, 21-16. Timișorenii Florin Posteuca și Emanuela Avrămuț au reușit să obțină medalia de bronz la această probă. La dublu fete, experimentatele Florentina Constantinescu și Alexandra Milon au disputat finala, impunându-se în două seturi, 21-15, 21-9. Maria Duțu, la doar 16 ani, a reușit să obțină locul 3 la proba de simplu feminin, probă câștigată de tânăra Ioana Grecea (Sportul Studențesc București). În paralel cu competiția de seniori, a avut loc și Memorialul Lepădatu pentru copiii sub 11 ani. Vlad Dehelean, sportiv al CSU UVT, a reușit să ocupe locul 2 în întrecerea băieților.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago