Categories: Economic

Timisoara devine din nou capitala vinului: Vinvest, la editia a XIV-a

Peste 300 de vinuri, unul mai bun ca altul, dar și vinuri lansate în premieră națională la Timișoara sau premii pentru vizitatori – toate acestea, dar și alte surprize vă așteaptă la finele lunii martie, la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri Vinvest.

Dacă e primăvară, la Timișoara este Vinvest, unul dintre cele mai vechi și de tradiție evenimente de acest gen din România. Ediția din acest an va avea loc în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri. Vor fi 30 de expozanți, iar Cramele Hermeziu au anunțat deja că vor lansa, în premieră națională, câteva vinuri noi. „Amploarea Vinvest este tot mai mare de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim pentru o piață internațională. Am reușit anul acesta să aducem în salon crame care au, în total, aproape 300 de feluri de vin”, spune Lucia Pîrvu, directorul executiv al Vinvest și cea căreia i se datorează acest eveniment. Ca în fiecare an, și la această ediție sunt prezenți în târg reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului.

Programul pus la cale de organizatori este cel mai complex de până acum: nouă degustări de vin asociate unor preparate gastronomice, lansare de carte, dar și dezbateri pe tema importanței turismului vitivinicol din România, un domeniu extrem de relavant pentru strategia de dezvoltare a turismului românesc. Pentru vizitatori vor fi pregătite patru tombole cu premii în vin și vacanțe în România. „Avem vinuri extraordinare, apreciate internațional, avem crame care arată superb, avem tot mai multe crame noi dezvoltate din fonduri guvernamentale sau europene, dar toate trebuie promovate, pentru că industria vinului înseamnă mult mai mult decât consumul în sine. Iubitorii de vin călătoresc în lume pentru a cunoaște zone viticole noi și pentru a înțelege esența unui vin”, mai spune Lucia Pîrvu. La Timișoara va avea loc și Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția XII, unde un juriu format din cei mai importanți degustători și oenologi români va premia cele mai bune vinuri. Vinvest va fi deschis vineri și sâmbătă, între orele 10 și 20, iar duminică, între 10 și 17. Un bilet de intrare costă 20 de lei și veți primi un pahar cu emblema Vinvest, pe care îl veți putea folosi la degustarile de vin.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago