Primaria Timisoara va avea o super-directie de dezvoltare. Organigrama intra luni in plenul CL

Noua organigramă a Primăriei Timișoara are, în sfârșit, „verde” de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și va fi supusă votului consilierilor locali în viitorul plen. A durat aproape un an, iar marea noutate va fi înființarea unei super-direcții care să coordoneze dezvoltarea orașului.

În iunie 2016, imediat după ce a câștigat al doilea mandat de primar, Nicolae Robu anunța că vrea să schimbe modul de lucru în instituția de pe CD Loga și intenționa să introducă o nouă organigramă. A durat însă cam o jumătate de an până când aceasta a fost gata și a fost trimisă spre avizare la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. A fost nevoie de tot felul de clarificări, dar acum lucrurile par să fi intrat în linie dreaptă. „Avem aviz de la ANFP și luni organigrama va intra pe ordinea de zi a plenului CL Timișoara. Cea mai importantă schimbare este că se creează o Direcție Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană. E prima dată când avem așa ceva. Aceasta va cuprinde componentele Direcției de Urbanism de acum și componentele Direcției de Dezvoltare de acum. Mai sunt schimbări și în ceea ce privește structura Direcției de Comunicare, dar ea rămâne ca direcție”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul va avea în subordine directă mai multe structuri. „Va fi înființată, de asemenea, o structură care a fost angajată în strategia culturală, și anume unitatea de implementare a proiectelor vizând Capitala Europeană a Culturii. Va fi o structură separată, în subordinea primarului. Vom avea și o structură de proiecte edilitare și la Direcția Tehnică, aceasta este o altă schimbare. Va fi coordonată tot de mine. Tot ce înseamnă proiecte este sub coordonarea mea”, a conchis Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago