Categories: PoliticieniUltima ora

Fost presedinte al PNL Timis, candidat oficial la sefia partidului

Cristian Bușoi și-a anunțat oficial candidatura la președinția PNL, fiind al treilea candidat intrat în cursă. Bușoi a intrat în politica mare ca deputat PNL de Timiș în anul 2004. El a deținut și timp de aproape șase luni președinția PNL Timiș.

Așa cum s-a anticipat de mai multă vreme, Cristian Bușoi, președintele PNL București, și-a lansat oficial vineri candidatura la șefia partidului. El este al treilea candidat intrat în cursă, după Cătălin Predoiu și Ludovic Orban. „Am decis să-mi anunț candidatura pentru funcția de președinte a PNL. Vreau să schimb lucrurile în bine. Tot mai mulți politicieni privesc în trecut fără să se uite la viitor. PNL este la răscruce. PNL trebuie să se trezeasca și să adune electoratul dorit. Dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis și care a ieșit în stradă în 2017, nu vom putea bate niciodată PSD”, a declarat Bușoi. El a reîncălzit și va folosi în campania internă sloganul lui Klaus Iohannis de la alegerile prezidențiale din 2014: „Să revenim la România lucrului bine făcut”. Bușoi a va fi sprijinit în cursa pentru președinția PNL de așa-numita „Cooperativă”, formată din Teodor Atanasiu, Marian Petrache ș.a. care au făcut praf PNL la alegerile parlamentare. De altfel, cu Bușoi președinte, PNL București a obținut cele mai mici scoruri din istorie atât la alegerile locale, cât și parlamentare. Trebuie spus că Bușoi a intrat în politica mare în Timișoara, la alegerile parlamentare din 2004 ajungând ajungând deputat PNL de Timiș. El a fost și vicepreședinte al PNL Timiș, pentru ca pe 14 februarie 2009 să fie ales, neavând contracandidat, chiar președinte al filialei. A demisionat însă în luna iunie a aceluiași an, după dezastrul din alegerile europarlamentare. El se aranjase însă cu un mandat de europarlamentar.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

9 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

18 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago