Încă nu s-a înțeles cu Inspectoratul Școlar Timiș asupra campusului Liceului CFR, dar primăria anunță că vrea să cumpere o altă clădire pe care s-o dea școlilor. Este vorba despre fostul liceu al Poștei, din care elevii s-au mutat acum câțiva ani. Robu ar mai vrea pentru școli și… fosta vilă a lui Ceaușescu.
Dialogul este soluția – recunoaște primarul Nicolae Robu, care a avut recent o discuție cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș și ai Universității de Vest. Tema: schimbul campus Liceu CFR – popota de pe Oituz, pentru ca municipalitatea să poată face, în sfârșit, o parcare în centrul. ISJ Timiș, prin vocea inspectorului general Aura Danielescu, a anunțat că nu va fi de acord cu renunțarea la campusului liceului CFR, pe motiv că oricum nu există destule spații educaționale, deși, în prezent, acolo nu se desfășoară niciun fel de activitate. Lucrurile s-ar putea schimba însă. „Încercăm să găsim soluții. Am dat toate asigurările că primăria va face tot ce îi stă în putință pentru ca învățământul preuniversitar să aibă condiții cât mai bune. Regret că nu a funcționat bine comunicarea între primărie și IȘJ, am aflat multe lucruri de la doamna inspector general, care pe mine m-au nemulțumit”, spune Robu. Conform acestuia, cei de la ISJ aflau din… presă ce lucrări de investiții sau reparații în școli intenționează să facă PMT..
Citește și: Disputa pe Liceul CFR continua. Danielescu vrea ca UVT sa doneze popota, Robu spune ca nu se poate
Edilul anunță că primăria vrea să cumpere o clădirea pentru care, în trecut, a plătit chirie. „Vom face diligențele pentru a cumpăra clădirea Poștei, în care a funcționat Liceul Poștei. Vorbim despre partea din acea clădire imensă în care a funcționat liceul, nu despre tot palatul. Dacă am reuși să cumpărăm acea clădire, ar fi extraordinar, pentru că ea este foarte aproape de Liceul Loga și de Liceul Pedagogic. I-am dat sarcină consilierului personal Dorel Borza să ia legătura cu conducerea Poștei”, a declarat Nicolae Robu. Din 2013, în acea clădire nu mai au loc cursuri, după ce Grupul Școlar de Poștă și Telecomunicații a fost absorbit de Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. Primăria plătea lunar o chirie de 14.000 lei pentru acele spații, la care se adăugau utilitățile. Robu a anunțat că i-a mai dat ceva de făcut lui Dorel Borza, însă aici lucrurile vor fi cu siguranță mult mai complicate. „I-am dat sarcina să se organizeze și pentru fosta vilă a lui Ceaușescu. Nu știu ce e acolo. Eu fac tot ce-mi stă în putință pentru a extinde patrimoniul de clădiri pentru învățământ”, a spus edilul. Fostul Hotel Internațional este în proprietatea CJ Timiș și pe acea proprietate există unele litigii nerezolvate. Ultima unitate de învățământ cumpărată de Primăria Timișoara este Colegiul Național Bănățean. Prețul este de 4,6 milioane de euro și va fi achitat în rate, până în 2019. Negocierile, finalizate în toamna lui 2016, au durat trei ani.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…