Categories: Economic

CCIAT a castigat un program cu bani europeni in domeniul fortei de munca din zona transfrontaliera

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş caută, alături de Camera şi Primăria din Kikinda, Serbia, soluţii pentru rezolvarea problemei mobilităţii forţei de muncă din zona transfrontalieră dintre cele două ţări. Vor avea loc târguri de forţă de muncă și va fi creată o rețea din care vor face parte mai multe instituţii.

Prin intermediul proiectului „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, alături de Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională din Districtul de Nord al Banatului Kikinda și Primăria Orașului Kikinda caută soluţii care ar putea ajuta oamenii din ţara vecină să-şi găsească locuri de muncă. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Axa Prioritară 1: Promovarea ocupării forței de muncă și consolidarea serviciilor de bază pentru o creștere favorabilă incluziunii, Obiectivul 1.1.: ”Ocuparea și mobilitatea forței de muncă” și are o durată de 15 luni, începând cu luna mai a acestui an.

Prin acest proiect partenerii doresc facilitarea accesului pe piața forței de muncă și sporirea oportunităților de angajare în zona transfrontalieră. Obiectivul specific al proiectului vizează intensificarea cooperării în domeniul pieței forței de muncă. Vor fi deschise două puncte de informare în Serbia și în România, vor fi organizate două târguri de locuri de muncă și va fi publicat un ghid care va conține reglementări legislative din România și Serbia, dar și expresii uzuale, cuvinte cheie pentru facilitarea comunicării uzuale, în cele două limbi. Grupul țintă al proiectului este format din şomerii din zona transfrontalieră, din Regiunea Banat și Județul Timiș, cu precădere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu vârsta peste 50 de ani, tineri, femei), dar şi companiile din România și Serbia care au dificultăți în găsirea forței de muncă. Informați suplimentare despre proiect se pot obţine la tel. 0372-185.285, e-mail: cmirea@cciat.ro, Cosmina Mirea – coordonator proiect CCIAT.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago