Categories: Zâmbete amare

Din pacate, nu vom afla niciodata ce putea face premierul Grindeanu pentru Timisoara

Problema nu mai e dacă, ci când Sorin Grindeanu va fi nevoit să plece din Palatul Victoriei. O să-l prindă sau nu următoarea vacanță bugetară, cea de Sfânta Maria? Fiindcă lucrurile par mai limpezi decât niciodată, PSD-iștii ridicându-și poalele în cap și nemaifăcând niciun efort să mascheze fractura aproape deschisă între guvern și partid. Dacă într-un timp atacurile la premierul Sorin Grindeanu erau cu mantă, fiind vizați apropiați ai lui, acum totul e pe față, frontal, fiind folosită chiar artileria grea.

Fiindcă orice ai spune, înainte de-a fi o trompetă a PSD, Gabriela Firea e unul din greii partidului. Iar când un astfel de greu spune că Guvernul Grindeanu e mai de rahat decât tehnocrații la capitolul colaborare, lucrurile chiar sunt grave. Plus că atacul doamnei Pandele nu e nici întâmplător, nu e nici scăpare. Totul e calculat, iar Liviu Drgnea dacă nu e în spate, a aprobat totul. De fapt, chiar doamna cu pricina jelește faptul că premierul nu mai are timp să stea la taclale cu liderul PSD, de unde ar trebui să primească lumină. Mai mult, iureșul „trompetei” PSD înseamnă o dezlegare la alte atacuri la adresa guvernului, care se vor rostogoli tot mai mult în perioada următoare. N-ar fi de mirare ca următoarele critici la adresa Guvernului Grindeanu să vină chiar din interiorul Executivului, și mă refer la cealaltă gaiță a PSD, Olguța Vasilescu.

La urma urmei, ce invocă doamna Pandele în reproșurile aduse Guvernului? Că prductivitatea economiei n-are cum să suporte pomenile salariale? Nț. Că sănătatea e varză? Că investițiile sunt moarte ca scroafa-n coteț? Că guvernul a ajuns un fel de club pentru tot felul de paparude cu părinți sau amanți campioni în PSD? Nu, nimic din toate astea. Doamna primăriță e supărată că guvernul nu stă în genunchi în fața imensei sale personalități și nu-i dă bani să mai tragă niște kitsch-uri în Capitală. Cel puțin asta spune pe față. Pe de altă parte, la programul știut din scoarță-n scoarță doar de Liviu Dragnea, guvernul nu avea ce minuni să facă.

Adevărata supărare a poporului PSD, cu Dragnea în frunte, e cu totul alta. Și anume că guvernul n-a rezolvat problema grațierii și amnistiei, plus o relaxare a codurilor penale și a altor măsuri în sensul în care să se dea dezlegare la furat. Legal, de astă dată. Nefăcând aceste lucruri, Grindeanu e deja pus la stâlpul infamiei în PSD, iar în scurt timp vom afla că e omul Sistemului, chiar Binomului. Deja se și fac sugestii pe această temă.

Acum, faptul că PSD-iștii își dau la gioale în văzul lumii nu e o tragedie. Ba chiar din contră. Problema ar fi însă pentru timișoreni și bănățeni. În luna decembrie, când Sorin Grindeanu ajungea primul premier timișorean din istorie, în orașul de pe Bega s-a creat un orizont de așteptare imens. Și asta după ani și ani în care am avut impresia – de multe ori corectă, alteori falsă – că Timișoara e o continuă victimă a „miticilor”. Acum urma să ne luăm partea leului, așa cum a făcut-o Clujul în perioada prim-ministeriatului lui Emil Boc. PSD-iștii locali deja povesteau cu fața radiind de fericire cum Timișoara se va transforma într-un fel de sucursală a Raiului pe pământ: stadioane, săli de sport, spitale, centuri, autostrăzi etc., etc. Bunătățuri, una și una! Din păcate, cam nimic din toate astea nu s-a făcut. Mai exista totuși speranța. Că și Dumnezeu a creat lumea în șase zile plus una de odihnă, așa că nici Grindeanu nu le putea face în șase luni. Ei bine, marele regret e că nici nu vom mai ști dacă le făcea sau nu. În schimb, un lucru e cert. Cu marioneta lui Dragnea care va veni la guvern, vom intra iar în era Timișoarei discriminate de „mitici”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago