Categories: EconomicUltima ora

Mosnita Noua, alternativa tot mai cautata de cei care vor sa se mute la casa

În Moșnița Nouă se ridică tot mai multe locuințe, iar numărul de construcţii finalizate şi intabulate în ultimii ani a crescut permanent. Cumpărătorii de terenuri ori de locuințe se reorientează puternic spre această comună datorită prețurilor accesibile și conexiunilor rutiere facile cu Timișoara, dar și datorită respectării, de către administrația locală, a reglementărilor urbanistice.

Dezvoltarea imobiliară a Moşniţei este una susţinută, se construieşte mult, sunt în curs de realizare noi şi noi complexuri rezidenţiale. Aceasta este dovedită şi de numărul mare de autorizaţii de construcţie emise: în 2015 au fost solicitate şi obţinute 363 de asemenea documentaţii, pentru ca în 2016 să fie emise alte 299. Dacă în 2014 erau înscrise în Cartea Funciară un număr de 231 de noi construcţii, în 2015 numărul acestora a urcat la 249, pentru ca anul 2016 să aducă un plus de 285 de noi construcţii. Anul 2017 este promiţător: doar în prima parte a anului acestuia au fost înscrise în Cartea Funciară 85 de noi clădiri. Aceasta este dovedită şi de numărul mare de autorizaţii de construcţie emise, în 2015 au fost solicitate şi obţinute 363 de asemenea documentaţii, pentru ca în 2016 să fie emise alte 299 de documentaţii.

Odată cu introducerea rețelelor de apă și canalizare în perioada 2015-2016, comuna Moșniţa Nouă a devenit la fel de atractivă că și zonele periubane imobiliare mai cunoscute, precum Giroc sau Dumbrăvița. „Familiile tinere, cu copii mici, sunt cele mai interesate de noile cartiere din Moșniţa Nouă. În zona metropolitană a Timișoarei sunt numeroase cazuri de blocuri construite între case, cu străduțe înguste, pe care nu pot trece două autoturisme, rețele de utilități înfundate sau fără presiune din cauza suprasolicitării. Toate aceste probleme au reorientat o parte dintre potențialii cumpărători către Mosniţa Nouă”, explică Alexandru Proteasa, manager al Moșnița Imobiliare. De asemenea, în perioada următoare se vor face investiţii noi, iar accesul spre localitatea periurbană va fi mai uşor. „Administrația locală are o deschidere mare spre investiții și investitori. În zonă se va realiza un drum de legătură ce va lega comuna de Ghiroda, continuarea DC 149 (Drumul Boilor) în parteneriat cu Primăria Timișoara, va avea loc lărgirea la 4 benzi cu trotuare și piste de biciclete a actualului drum județean spre Buziaș, se lucrează intens la noul Plan Urbanistic General al comunei. În plus, două lanțuri de supermarketuri discută în acest moment construcția unor magazine pe raza comunei”, ne-a mai declarat Proteasa.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

O oră ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

2 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

3 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

3 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

3 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

4 ore ago