Categories: Zâmbete amare

La PNL Timis totul e pe invers: echipa perdanta merge mai departe

În fotbal, în special, dar și în sport în general, există o vorbă potrivit căreia echipa câștigătoare nu se schimbă. Ca mare specialist în fotbal și sport (cu excepția voleiului, că nu-i de contact și nu curge sânge), Nicolae Robu ar trebui să știe acest lucru. Că nu degeaba a salvat-o de unul singur pe ACS Poli de la retrogradare, cum s-a și lăudat, după ce, spre deosebire de anii precedenți când n-au fost rezultate, în ultimul sezon s-a ocupat personal de transferuri.

Numai că fotbalul e fotbal și politica e politică, s-o fi gândit același Robu. Astfel că, la propunerea sa, joi, într-o ședință a conducerii PNL Timiș, Alin Popoviciu a fost instalat secretar general al filialei. Sau mai degrabă reinstalat. Cu această desemnare s-a completat echipa de conducere a liberalilor timișeni. O echipă care, cu puține excepții, s-a făcut anul trecut de râsul curcilor atât la alegerile locale, cât și generale, PSD defilând în Timiș. Un județ în care a fost nevoie de venirea lui Robu în fruntea PNL, pentru ca PSD să obțină scorurile pe care nici FSN nu le avea în 1990.

Că între Robu și Popoviciu s-a sudat o prietenie incredibilă pare cel puțin straniu, e de neînțeles pentru un om normal. Nu cu mulți ani în urmă, Robu spunea despre Popoviciu că este „josnic”, „nemernic”, „circar” sau „nesimțit”. Popoviciu îi răspundea făcându-l pe Robu „șpăgar” și „nebun”. „Nu mă gândesc să-l dau pe domnul Robu în judecată. E foarte greu să dai un nebun în judecată, nebunul e nebun. Pe omul care nu gândeşte şi este dus de acasă trebuie să îl laşi în pace”, spunea Popoviciu. E adevărat, se întâmplă să reevaluezi oameni, dar aici avem o reevaluare cu dublu sens, plus că vorbele aruncate în trecut sunt prea grave ca să treci peste ele așa de ușor. Nu mai departe decât în vara anului trecut, Robu admitea că alegerile județene au fost pierdute din cauza candidatului la președinția CJ Timiș, Alin Popoviciu. Acest fapt nu l-a oprit însă să facă din Popoviciu a doua vioară din organizație. Or, adunând aceste fapte, legătura dintre cei doi e mai mult decât suspectă. Fiindcă nu se bazează pe competențe, meritocrație etc., ci pe alte lucruri. Pasionații teoriei conspirației ar putea spune că Robu și Popovoicu au primit misiunea de-a distruge PNL Timiș. Dar nu cred că e așa.

La mijloc e mai degrabă mediocritatea crasă într-ale politicii a lui Robu, dublată însă de-o vanitate incredibilă, chiar megalomanie. Într-o filială extrem de tensionată, gestul lui Robu de a-l instala pe Popoviciu secretar general este o maximă aroganță la adresa primarilor contestatari. Cel care spunea că vrea să unifice filiala prin gestul său produce o ruptură și mai mare. Una ireparabilă. Trei sferturi dintre primarii PNL și aproape toți cei de orașe sunt îndepărtați și mai mult prin această măsură. Pe Robu nu-l interesează acest aspect, nu-l interesează nimic, decât propria persoană. De fapt, chiar organizația pare s-o fi trecut pe persoană fizică. Ca să nu mai spun că Popoviciu nu este văzut deloc bine de vicepreședintele zonal al PNL, Gheorghe Falcă. Cel care-l cataloga drept „bou” pe „meritocratul” lui Robu. Un amănunt care, adunat cu altele, vor conduce în mod normal la îndepărtarea acestui tandem nociv de la conducerea PNL Timiș. La urma umei, cei doi se pot juca de-a politica și în „Paradisul piraților”. Apropo, un local despre care Robu spunea în urmă cu puțini ani că ar funcționa ilegal în Complexul Studențesc. Dar l-a reevaluat și pe acesta, iar acum îl vizitează.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

2 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

3 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

4 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

8 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

9 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago