Categories: Zâmbete amare

Cand politistii ies la pensie, hotii intra pe fereastra. Doar eliberarea puscariasilor ne mai trebuie

Un hoț este filmat în timp ce intră într-un apartament la furat. Familia depune plângere la poliție, există și filmare cu efracția, sunt și amprente, dar după opt zile hoțul e încă liber. Se întâmplă în Timișoara, România, nu în Vaslui, Caracal sau Roșiorii de Vede. Culmea, cică individul ar fi celebru ca hoț de buzunare. Dar ca orice hoț care se respectă din România, el este în libertate. E adevărat, în fascinanta noastră țară sunt o grămadă de hoți care fac și legi, fiind membri ai Parlamentului. Hoțul nostru de buzunare n-a ajuns încă acolo, dar – cine știe? – are tot timpul în față, iar partidele noastre au nevoie de astfel de cadre de nădejde. Vorba englezului, never say never.

Dacă însă oamenii legii nu l-au găsit pe infractor, cunoscutul Cristi Brâncovan l-a descoperit în câteva minute. Omul e relaxat și îi așteaptă pe polițiști să vină. Poate vin, poate nu vin, nimic nu-i sigur. Ce se știe în schimb cu siguranță este că în aceste zile, foarte mulți polițiști sunt ocupați să-și facă dosare de pensionare, iar alții studiază posibilitatea de-a ieși la pensie chiar dacă nu îndeplinesc toate condițiile. Fiindcă la noi se poate orice, dacă „ai pe cineva”. În fine, restul polițiștilor care au rămas își numără zilele până la pensionare. În atare condiții, cine să-și mai bată capul cu un biet hoț de buzunare, chiar dacă între timp a trecut la un nivel superior, spărgând și apartamente? În cazul de față, proprietarii fiind acasă se putea întâmpla și o tragedie. Dar cum nu s-a întâmplat, nimeni nu-l deranjează pe hoț pentru o amărâtă de spargere.

Și, la o adică, până la un punct, au și polițiștii dreptatea lor. Puneți-vă puțin în pielea lor! De ce să se mai pună rău cu infractorii, dacă o bună parte din mass-media îi acuză când fac acest lucru? E prins șmecherul muci de beat în trafic înjurând sau chiar lovind polițiștii, aceștia din urmă sunt găsiți vinovați. Cică n-ar avea tact când prind oamenii „importanți” mangă și turbulenți. Asta e doar ca să comentez două exemple recente mult mediatizate.

Apoi, de ce să te mai chinui să prinzi infractorii, dacă politicienii vor să-i elibereze din pușcării? Ca de altfel, și o bună parte din mass-media cu patroni infractori. Venită la putere parcă doar pentru a elibera pușcăriașii, coaliția PSD-ALDE insistă și acum pe acest subiect. Se știe că în iarnă doar ieșirea în stradă a sute de mii de români a blocat Ordonanța 13 și nici pe departe o zvâcnire de moralitate a fostului premier Sorin Grindeanu. Pentru șeful ALDE, urmăritul penal Călin Popescu Tăriceanu, infractorii din pușcării sunt „oameni cu propria lor demnitate”. „Legea grațierii este trimisă în Parlament și de la 1 septembrie va începe dezbaterea ei”, a spus de curând Tăriceanu, între două intrări peste rând la diverse obiective.

Și atunci, dacă tot îi eliberezi și pe cei condamnați, de ce naiba să mai alergi după infractori? În condițiile în care polițiștii sunt tot mai puțini la număr, iar infractorii tot mai mulți, mai ales după ce se vor deschide porțile închisorilor. Fiindcă în Poliție au mai rămas „fraierii” care n-au reușit să iasă la pensie la 40 de ani plus tinerii. Așa că și hoțul nostru din apartament, poate să-l filmeze Brâncovan cât vrea, că probabil tot n-o să-l caute nimeni. Iar dacă o să-l caute, îi dau drumul Dragnea și Tăriceanu. Mișto țară, faini guvernanți! Iar ăi de i-or mai alege sunt chiar minunați.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago