Categories: Primăria Timişoara

In bloc-start: proiectul complexului sportiv din Calea Lipovei a fost scos oficial la licitatie

Primăria Timișoara e dispusă să plătească până în 41.000 de euro pentru proiectul pe baza căruia va fi construit primul din cele patru complexuri sportive promise de Nicolae Robu. Acesta va fi ridicat în Calea Lipovei, dar nu va fi gata mai devreme de anul 2019.

Complex sportiv cu bazine de înot acoperit și în aer liber, teren de tenis cu nocturnă și teren multifuncțional cu suprafață sintetică, loc de joacă, spații verzi – este una dintre promisiunile făcute, de prin 2014, de primarul Nicolae Robu, pentru locuitorii din patru zone ale Timișoarei. La finele lunii iulie, edilul a anunțat totuși că va fi lansată o licitație pentru găsirea unui proiectant. „N-am dormit în tot acest timp de când le-am promis că vom face un complex sportiv și de agrement, cum nu știu în câte locuri din țară există, cu un bazin de înot acoperit, un bazin de înot în aer liber, un teren de tenis, evident cu nocturnă, un teren polivalent, de minifotbal, baschet și handbal, apoi locuri de joacă și spații verzi. Dăm drumul la licitație pentru contractarea proiectantului”, declara primarul. Este vorba despre un teren de peste 11.000 metri pătrați, din Calea Lipovei.

Anunțul de licitație a fost în sfârșit publicat pe SEAP, cu referire la „servicii de proiectare constând în SF + PT Complex sportiv zona Lipovei (bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncțional, alte amenajări interioare și exterioare)”. În baza contractului care se va încheia vor fi prestate următoarele servicii:

  • elaborare studiu de fezabilitate
  • elaborare proiect pentru autorizarea executării lucrării + proiect pentru organizare execuție lucrări, inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caiet de sarcini, plan SSM și deviz martor
  • asistență de specialitate din partea proiectantului, în calitate de expert cooptat pe perioada desfășurării achiziției lucrărilor de execuție și pe perioada execuției lucrărilor

Valoarea estimată a contractului este de 188.054 lei, adică 41.000 de euro. Ofertele pot fi depuse până pe 2 octombrie, urmând ca data limită de evaluare a acestora să fie 27 octombrie, ora 18. Noul complex sportiv unicat în țară nu va fi însă gata mai devreme de 2019, pentru că, după cum a explicat același Robu, „e o lucrare complexă și, având în vedere cât durează licitațiile, plus că este nevoie de timp și pentru proiectare, nu avem cum să terminam în 2018”. Următorul complex sportiv ar urma să fie construit în Calea Buziașului. „Vom face și un stadion care la început va avea 5.000 de locuri, într-o altă etapă va fi extins cu 5.000 de locuri și în etapele trei și patru câte 2.500 de locuri. În final va avea 15.000 de locuri”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago