ACS Poli, salvata momentan cu un imprumut de la un anonim

Peste jumătate din oameni de afaceri care au dat, săptămâna trecută, 30.000 de euro către ACS Poli au contracte cu Primăria Timișoara. Altfel, două persoane fizice au împrumutat clubul cu 200.000 de euro, bani care vor returnați, spune Nicolae Robu, după ce LPF va achita drepturile de televizare.

Primarul Nicolae Robu a trimis, săptămâna trecută, o invitație prin SMS către 65 de oameni de afaceri din Timiș, pentru o discuție legată de o eventuală viitoare sponsorizare. La întâlnire au venit 23, iar opt, „înțelegând nevoia comunității”, au donat, cu titlu de sponsorizare, suma de 30.400 de euro. Acum, Robu a anunțat și cine sunt cei opt: Alexandru Agoston / Alex Dia Construct, Gelu Anheliuc / Rogera, Traian Burghină / GTI Sanbod, Sorin Doda / Lovrintim, Narcis Filip / Superconstruct, Ionuț Gaiță / Backup Technology, Jakab Zoltan / Azur, Liviu Peter / Hotel Tresor. Alex Dia Construct, Rogera, Superconstruct, GTI Sanbod, Backup Technology și Lovrintim sunt, toate, societăți comerciale care au sau au avut contracte în derulare cu Primăria Timișoara. „Poli este salvată pentru moment, prin bunăvoința acestor cetățeni care nutresc și sentimentul de patriotism local”, a declarat, marți, Robu.

Edilul a anunțat acum alți bani! „Am mai făcut rost de încă 200.000 de euro. 100.000 de euro de la Ionuț Gaiță și încă 100.000 de euro de la un domn care nu dorește publicitate. Este un contract de împrumut, clubul va da banii înapoi când va primi de la ligă”, spune Robu. Clubul are și alte datorii mai vechi, către impresarul Cristea Opria, dar primarul nu știe la ce sumă se ridică acestea. „Vom plăti din banii de la LPF, în decembrie sau ianuarie. Este vorba despre 720.000 de euro. Liga ne mai datorează încă 220.000 de euro, pentru participarea în Cupa Ligii, ca restanțe. Am avea de primit aproape un milion de euro”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

28 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

42 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago