Olaroiu si Radoi au vrut sa preia ACS Poli, Robu i-a pus in asteptare

Primarul Nicolae Robu a admis în câteva rânduri că a avut discuții cu patru potențiali investitori la ACS Poli, dar i-a amânat pe toți. Printre cei care s-au arătat interesați de preluarea clubului a fost și tandemul format din Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi, ne-au declarat surse din club.

Nicolae Robu nici nu le-a acceptat oferta, dar nici nu le-a respins-o, dar se pare că le-a dat de înțeles că nu prea vrea să vândă echipa. Ca o consecință, în ultimele zile, cei doi au purtat discuții pentru preluarea clubului Luceafărul București, o echipă fără brand, fără suporteri, fără stadion. Dacă în trecut, e adevărat că pe la Poli au apărut și mulți aventurieri îmbrăcați în haine de investitori, de această dată lucrurile puteau fi serioase. Olăroiu, dincolo de faptul că cunoaște bine fenomenul fotbalistic, a făcut și mulți „petrodolari” ca antrenor la emirii arabi. Aceleași surse spun că și acum dacă ar fi chemat, Olăroiu ar veni la Timișoara, oraș pe care îl cunoaște, antrenând-o pe Poli în perioada Iancu.

De ce pierde Poli o șansă uriașă de-a reveni printre echipele importante din campionat? Cu toate că situația de la club este dezastruoasă, Robu a spus de mai multe ori că nu acceptă decât ca o ultimă soluție vânzarea echipei. De altfel, el a pus cedarea echipei ca pe o soluție aproape similară cu desființarea. În schimb, primarul speră ca oamenii de afaceri timișoreni să se implice mai mult la echipă, astfel încât el să rămână la butoane, din postura de patron neoficial, unul care nu scoate bani din buzunar și nici măcar o finanțare de la consiliul local nu mai încearcă. Se știe, după mai multe mesaje disperate pe Facebook prin care chema timișorenii să dea bani la Poli, edilul șef s-a întâlnit joi cu aproximativ 20 de oameni de afaceri. Timp de mai bine de o jumătate de oră, aceștia au fost nevoiți să asculte un discurs al primarului, în care acesta s-a lăudat cu minunatele realizări pe care le-a făcut pentru oraș și Poli. În schimb, când a fost întrebat ce facilități legale ar putea avea un investitor la Poli, Robu a ridicat din umeri. Ca atare, abia a reușit să strângă 30.000 de euro. Și dacă strângea de zece ori mai mult, situația clubului nu era rezolvată, iar în scurt timp trebuia din nou să apeleze la mila publică. Dar așa, clubul rămâne în continuare în criză profundă, dar Robu are satisfacția că tot el este stăpân.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

11 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

12 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

14 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

15 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

20 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

21 de ore ago