Categories: Pe surseUltima ora

Palariile doamnei Grapini, motiv de scandal la inaltime

Cursa de linie Tarom București – Timișoara, joi după-amiază. Aeronavă e un Boeing achiziționat de compania de stat în primăvară. Printre pasageri se numără și europarlamentarul Maria Grapini. Cum avionul nu are business class, Grapini trebuie să se amestece cu plebea.

Maria Grapini are vreo trei sacoșe în mâini, plus trei pălării mari de damă. Pentru a nu plăti taxa de cală, intră cu toate bagajele în avion, Deh, salariul de 8.000 de euro lunar nu-i ajunge pentru a-și duce bagajul la cală! Dar… stai! La Tarom, bagajul de cală e gratis. Revenim. Maria Grapini reușește să-și plaseze gențile la bagaje, dar rămâne cu pălăriile în brațe. O stewardesă, invocând regulile de securitate, o roagă politicos să-i dea pălăriile pentru a le pune în altă parte. Dna europarlamentar răspunde tăios că nu renunță la ele. Stewardesa o imploră, spune că are un loc special unde poate să le pună. Cea cunoscută pentru inovațiile aduse limbii române ridică și mai mult tonul și spune că „pălăriile se turtesc” dacă nu le-ar ține în brațe. La alte rugăminți, răspunde cu amenințări voalate, astfel că însoțitoarea de bord se lasă păgubașă. În orice altă țară, la orice altă companie aeriană, probabil că un pasager recalcitrant precum doamna Grapini ar fi fost dată jos. La noi însă, în primejdie este stewardesa care a cerut respectarea legii.

În timpul zborului, stewardesa se confesează unor pasageri, afirmând că e la ordinea zilei ca Maria Grapini să producă probleme colegilor. Mai mult, fiindcă a cerut respectarea regulilor și îi este frică de consecințe, le cere unor pasageri adrese de mail sau numere de telefon pentru-i veni ca martori în cazul în care va avea probleme la serviciu. Fiindcă lucrează la Tarom, iar un politician poate oricând să-și arate mușchii atunci când e vorba de o companie de stat. Chiar să dea oameni afară, pentru „vina” că vor respectarea legii. Plus că în România sunt alte reguli pentru politicieni decât pentru oamenii obișnuiți.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago