În Timișoara sunt șapte școli în care copiii învață în două schimburi și acest lucru nu se va schimba curând. Sunt școli foarte căutate, spune primarul Nicolae Robu, și autoritățile nu prea au ce face pentru a găsi spații suplimentare, raportat la numărul mare de elevi. Totuși, urmează, conform edilului, investiții importante.
Copiii merg în două schimburi la ore în șapte unități de învățământ din Timișoara. Este vorba, conform datelor de la ISJ, despre școlile gimnaziale 7, 13, 19, 24 și 30, Liceul „Grigore Moisil” și Liceul cu Program Sportiv „Banatul”. Deși administrația locală a anunțat, în trecut, că intenționează că în toate școlile să se țină cursuri doar dimineața, acest lucru nu este posibil. Și, foarte probabil, nu va fi posibil nici în viitorul foarte apropiat. „Sunt încă școli în care se țin ore după-amiaza, pentru că acestea sunt renumite pentru calitatea educației pe care o asigură și sunt foarte căutate, iar legea actuală ne conduce la a accepta pe toți cei care îndeplinesc condițiile în vigoare. Oricât ne străduim să creștem numărul sălilor de clasă, ne trezim că, într-un an sau doi, numărul lor devine insuficient”, explică primarul Nicolae Robu.
Edilul spune însă că urmează investiții care să crească numărul de săli de clasă. „La Școala Generală 30, de exemplu, vom avea o foarte mare investiție, care va însemna construirea a două noi corpuri. Sper ca atunci, când vom finaliza această investiție să fie suficiente spații pentru ca toată lumea să învețe de dimineață. O facem pe ce fonduri putem, 99% că o vom face pe venituri proprii, proiectarea este la licitație acum”, a mai declarat Robu. Până una-alta, la Generală 30 vor fi cumpărate containere speciale. Este vorba despre construcții modulare care vor cuprinde zece săli de clasă și costă 610.000 de lei, adică peste 130.000 de euro. N-au venit însă toate cele solicitate. „O parte dintre containere au venit, altele vor veni în continuare, pentru că și asta este o soluție, folosirea de containere. Există containere foarte bine gândite și reprezintă o soluție, cel puțin pentru o perioadă de timp”, mai spune primarul, care anunță „extensii” și la Moisil, „dar toate acestea iau timp”.
Primăria este dispusă să cumpere și clădiri, dar afirmă Robu, nu prea are ce achiziții să facă. „Spre exemplu, pentru Colegiul Național C.D. Loga, am vrut să cumpărăm clădirea în care a funcționat Liceul Poștei. Din păcate, Poșta Română nu vrea să vândă acea clădire, ba chiar m-a mirat reacția cu un soi de ostilitate în ton a conducerii acestei instituții, când eu am spus că suntem interesați să cumpărăm clădirea”, a conchis primarul Timișoarei.
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…