Categories: Invatamant

Profesorul Pirtea lasa corigent Ministerul Educatiei la toate materiile

Noul an școlar începe sub cele mai negre auspicii, consideră deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea. Făcând o scurtă radiografie a învățământului românesc, Pirtea concluzionează că, dacă Ministerul Educației ar fi elev, acesta ar fi corigent la mai toate materiile.

„Activitatea din Ministerul Educației poate fi asimilată unui elev corigent, care este incapabil să progreseze și își arată la fiecare început de an școlar incapacitatea în ceea ce privește rezolvarea unor lucruri de bun simț, de normalitate, precum autorizațiile sanitare și de securitate la incendiu pentru școli. La acestea se adaugă alte și alte situații a căror tărăgănare indică neputința autorităților”, arată Marilen Pirtea. Rectorul UVT apare în „Guvernul din umbră” al PNL ca titular la Ministerul Educației. Consecințele acestei stări de fapt sunt abandonul școlar, școli și grădinițe nesigure, dacăli neplătiți. Pirtea atacă și problema repartiției școlarilor din clasa I după adresă, afirmând că aici trebuie lucrat la cauză. „În realitate, putem vorbi de o piață neagră a vizelor de flotant, clase și școli supraaglomerate. Oamenii vor găsi mereu soluții să treacă peste opreliștile pe care le instituie guvernarea. Soluția nu este să tot inventezi regulamente și constrângeri, ci să redresezi cauza, nu efectele. Singura soluție este investiția masivă în educație, ridicarea nivelului tuturor școlilor”, spune rectorul UVT.

De criticile deputatului PNL nu scapă nici celebrul manual de sport, în condițiile în care elevii de clasa a V-a (5.000 în Timiș) nu au acum niciun manual. „În tot acest circ, apare manualul pentru Educație fizică, în timp ce adevărata problemă a sportului școlar ține de lipsa bazelor sportive, a sălilor de sport și a dotărilor. Absurdul este cu atât mai strident cu cât ne gândim că, în schimb, noi facem teorie în loc de sport”, a punctat Pirtea. El a mai arătat că nu s-a făcut absolut nimic nici în privința liceelor cu promovabilitate zero la bacalaureat. După ce ministrul Educației, Liviu Pop amenința în vară că va desființa aceste licee, ulterior ele au fost uitate. „Numai în Timiș, 14 licee au avut o promovabilitate slabă la bacalaureat, între 0% și 30%. La mai bine de două luni distanță, nu există niciun plan pentru redresarea acestora”, afirmă deputatul. La toate acestea se adaugă schimbarea unor inspectori generali cu unii care au picat examenele, chiar și de trei ori, neplata cursurilor de perfercționare pentru dascăli sau neachitarea unor restanțe salariale pentru cadrele didactice. De aici și concluzia lui Pirtea că Ministerul Educației a rămas corigent la mai toate materiile.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

6 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

7 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

9 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

10 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

15 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

15 ore ago