Categories: SportUltima ora

Victorie frumoasa pentru Ripensia in fata imprevizibilei Metaloglobus

Un meci la prima vedere încurcat a fost trecut cu brio de Ripensia, care a revenit pe căi victorioase după eşecurile la limită suferite în campionat, runda trecută la Târgovişte, şi surprinzător la Biled, în Cupa României.

Metaloglobus Bucureşti venea din nou în Vest după alte două vizite în care obţinuse patru puncte, fără să primească gol, 0-0 la UTA Bătrâna Doamnă şi 2-0 pe Ştiinţa, cu ASU Politehnica. Începutul de joc le-a aparţinut vizitatorilor, care şi-au creat câteva ocazii, însă debutantul Dalin Munteanu s-a descurcat bine. La cealaltă poartă, Ripensia nu a reuşit prea multe în prima jumătate de oră, Geantă oprind nişte acţiuni care puteau deveni periculoase. Şi totuşi, în minutul 35, cumva contrar cursului jocului, Zaluschi a scăpat pe contraatac şi a pasat ideal pentru Mediop, dar Sava a intervenit şi a trimis mingea în propria poarta, „Ripi” deschizând astfel scorul. Bănăţenii au profitat de momentul bun şi până la pauză şi-au mărit avantajul, după ce Dumiter a înscris după o fază creată de Mediop şi Popa.

Partea secundă a fost şi ea deschisă, cu goluri şi cu ocazii la ambele porţi. Ciochină de la oaspeţi a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, în minutul 55, iar după 60 de secunde, Matiş a ridicat scorul la 3-0, după o pasă excelentă primită de la Mediop. Oaspeţii au reuşit apoi să echilibreze scorul, marcând de la punctul cu var prin Ghenovici, minutul 75, şi apoi punând presiune la poarta lui Munteanu. Totuşi, „Ripi” şi-a făcut finalul de joc uşor, după ce Mediop trebuia să înscrie, pentru că a jucat din nou foarte bine, şi a făcut-o pe contraatac în minutul 86.

Astfel, Ripensia obţine a cincea victorie din actualul campionat, 4-1 cu Metaloglobus Bucureşti, echipă ce primise doar 7 goluri până acum în 7 partide şi urcă pe locul secund cu 17 puncte. Tot sâmbătă, dar de la ora 16, va juca şi cealaltă reprezentantă a oraşului în liga secundă, Politehnica, violeţii urmând a întâlni Baloteştiul.

Ripensia: Dalin Munteanu – A. Popa (cpt.), Vlădia, Apro, Toma – Dumiter, Stoi, Zaluschi, Ad. Ungureanu, Matiş, Mediop. Au mai jucat: Bobină, Golda, Semeniuc. Antrenor: Remus Steop.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

3 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago