4.000 de euro: atât costa kilogramul de „iarbă” recoltat pe cele patru plantații de cannabis de la granița dintre Timiș și Caraș-Severin. Cantitatea de marfă pe care se pregăteau s-o scoată pe piață traficanții săltați în ultima săptămână de DIICOT era uriașă.
Cristian Loredan Altstadter, cetățean german, și Ioan Bogdan Ilinca și Constantin Adrian Bîrnaz aveau în grijă mai multe culturi de cannabis, situate la limita dintre județele Timiș și Caraș-Severin, pe patru parcele diferite. Afacerea a mers extrem de bine până când pe fir au intrat polițiștii, care, în ultima săptămână, au pus pe butuci întreaga rețea. „Pentru disimularea culturilor, au ales o zonă izolată, fără drumuri de acces auto în proximitate. Au ales o zonă cu vegetație deasă, în mijlocul căreia au defrișat o porțiune de circa 2.300 mp, pe care au amenajat canale de irigații, folosindu-se de un pârâu din apropiere, de unde apa era canalizată către culturi cu ajutorul unor pompe”, se precizează într-un comunicat al DIICOT. Plantele cu conținutul cel mai bogat în THC erau culese și transportate în Blajova, unde fusese amenajate un adevărat laborator de uscare. În fiecare cameră erau puse folii, pe straturi succesive, astfel încât să permită uscarea rapidă a unor cantități mari de cannabis. „Drogurile erau ambalate și comercializate doar en-gros, în cantități de minimum 1 kg, către diferiți dealeri din țară, însă există indicii că o parte a drogurilor erau scoase și din țară, cu destinația Germania, unde liderul grupării își are domiciliul. Cantitatea rezultată de pe plantația astfel depistată se ridică la 2,5 tone”, mai spun procurorii.
Membrii rețelei vindeau drogurile cu 4.000 euro/kg, valoarea estimată a cantității de droguri care ar fi fost destinată comercializării, după finalizarea procesului de preparare, fiind de circa 1,3 milioane de euro, la prima mână. „În condițiile în care, o astfel de cantitate trece însă prin mai multe rânduri de dealeri intermediari, situația face ca la consumatorul final, prețul să ajungă la 10 euro/50 lei per gram, ceea ce face ca valoarea de piață a cantității depistate să fie estimată la 4 milioane euro”, transmite DIICOT. Cercetările au fost extinse față de alte patru persoane.
În cursul serii și nopții de miercuri spre joi are loc turnarea ultimei părți din…
În perioada noiembrie – decembrie 2024, la Timișoara sub egida ”35 de ani de libertate”.…
Avansul formidabil al tehnologiei în toate domeniile, accelerat și de pandemia de Covid-19, de situația…
Polițiștii Postului Saravale din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare au reținut un bărbat…
La Timișoara au fost instalate primele insule ecologice din Timișoara, dintr-un total de 100, achiziționate…
Timișoara fotbalistică, ajunsă atât de mică în lumea sportului rege, are și un obicei ciudat…