Cum stau cu averea consilierii lui Robu. Nasleu se lupta cu executorii, Ravasila a parasit-o pe Elena Udrea

Dorel Borza, Cătălin Iapă, Ionuț Nasleu, Florin Răvășilă: cei patru consilieri personali ai primarului Nicolae Robu. Cel mai bine, la capitolul venituri, a stat, anul trecut, Iapă, care este și cel mai tânăr dintre ei. Pe de altă parte, pe Nasleu, care pare strâmtorat financiar, îl urmăresc… portăreii!

Dorel Borza este cel mai vechi consilier personal al primarului Nicolae Robu. El și-a trecut, în declarația de avere, un teren de 516 mp la Ghiroda și două terenuri agricole, unul la Urseni, de 1,9 hectare, și unul la Arad, de 0,7 ha. Împreună cu soția are o casă de locuit de 375 mp în Timișoara și a moștenit o casă de vacanță de 125 mp în Balinț. Nu are mașini, dar are bijuterii de 10.200 euro și obiecte de artă și de cult (tablouri, icoane) de 14.900 euro. Dorel Borza avea în conturile curente, la data la care a depus declarația de avere, 375.315 lei, 8.583 euro și 5.765 dolari. În ceea ce privește veniturile, cel care a fost viceprimar al Timișoarei a câștigat, anul trecut, 30.033 lei ca și consilier al lui Nicolae Robu, și 31.716 lei, ca membru al CA de la Retim. Soția sa, Claudia Borza, a adus în casă 87.347 de lei de la UMF, unde este profesori, și 49.058 lei, de la Spitalul Județean, unde este medic. Dorel Borza a primit și 270.459 lei, „restituire creditare” de la firma Explomed.

Cătălin Iapă nu are terenuri și nici case, dar deține un Audi A4 fabricat în 2009, pe care și l-a cumpărat anul trecut. Tânărul consilier are însă o mică avere în conturile personale. Vorbim despre 11.059 lei – cont curent, 41.678 lei – cont economii, 6.579 – fonduri mutuale și 13.756 lei – cont economii, Banca pentru Locuințe. În ceea ce privește veniturile, Iapă a primit 15.018 lei ca și consilier al primarului Nicolae Robu, funcție pe care o ocupă doar din iulie 2016. A mai făcut 1.693 lei ca manager general la Tid Organization SRL-D și a primit 6.587 lei la plata cu ora de la Universitatea Politehnica. Tot de la UPT, el a încasat 10.140 lei, bursa doctorală. Grosul banilor i-a făcut însă persoana fizică autorizată Cătălin Iapă: nu mai puțin de 107.075 lei, pentru „organizare evenimente – gestiune săli spectacol”! Banii îi vor fi foarte utili în momentul în care va primi, de la primărie, terenul de casă pentru care a fost declarat eligibil încă din luna martie.

Ionuț Nasleu nu are în proprietate nici case, nici terenuri, ci doar un Land Rover din 1993 și o motocicletă Yamaha din 2001. Nu are conturi în bancă, nu are bijuterii sau obiecte de artă, dar are, în schimb, datorii! Este vorba despre 8.326 lei către Colectare Recuperare Creanțe CRC SRL și 62.825 euro către „Banca Italo-Romena (executor)”. De unde va plăti aceste sume, deloc confortabile, e destul de greu de spus. Singurele venituri oficiale ale lui Ionuț Nașleu în 2016 au fost cei 23.790 lei, primiți ca și consilier personal al primarului Nicolae Robu.

Florin Răvășilă, ultimul intrat în „barca” lui Robu, care l-a numit consilier personal în februarie 2017, pare s-o ducă și el destul de greu. Deține doar 1/8 dintr-un teren de 20.000 mp de la Biled și încă 5.000 mp în aceeași localitate. Nu are casă și nici mașini, iar singurul său venit în 2017 a fost salariul de 37.517 lei, încasat ca manager achiziții la SC Tim Rail Cargo SRL, firmă care îi are printre acționari pe Elena Udrea și pe Oana Popoviciu, soția secretarului general al PNL, Alin Popoviciu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

O oră ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago