Pe Aleea FC Ripensia, deschisa pe 1 octombrie, a fost spart deja asfaltul. Robu: Asa e tehnologia

Primarul Nicolae Robu anunța, pe 1 octombrie, terminarea lucrărilor de pe FC Ripensia, unde s-au făcut trei benzi. Minunea a durat însă două zile, pentru că marți dimineața asfaltul a fost spart! Se lucra în fața Căminului 16, unde au apărut muncitori și utilaje. UPDATE: Robu spune că e normal, pentru că se ridică gurile de canal.

La sfârșitul lunii august au început lucrările pe Aleea FC Ripensia, pe bucata cuprinsă între Bd. Eroilor de la Tisa și Michelangelo. Strada urma să aibă trei benzi, la fel ca tronsonul de la str. Surorile Martir Caceu până la str. 1 Decembrie 1918. A treia bandă, susțineau reprezentanții PMT, va permite un trafic mai fluent pe direcția sud-nord, amenajările rutiere de pe Michelangelo fiind capabile să preia volume de trafic superioare celor din prezent. Lucrările au fost făcute de SDM, iar duminică, 1 octombrie, primarul Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, finalizarea lor. „Din ciclul «Marea asfaltare 2017», Aleea FC Ripensia în noua înfățișare pe trei benzi. Începând de astăzi (duminică, 1 octombrie – n. r.) de la ora 9.49, s-a dat drumul circulației pe această extrem de importantă arteră de trafic a Timișoarei, lărgită la trei benzi plus o bandă de preselecție pentru viraj la stânga pe Eroilor. Noua configurație va contribui enorm la fluidizarea traficului pe axa sud-nord. Săptămâna viitoare se va face și marcajul și se vor monta ochii de pisică”, nota edilul.

Marți dimineață însă, pe FC Ripensia se tot circula tot pe două benzi, în zona Complexului Studențesc. Și nu pentru că se făceau marcaje sau se montau ochi de pisiciă. Mai exact, în fața Căminului 16, au apărut muncitorii și utilajele, iar asfaltul a fost spart! „Au uitat ceva sub asfalt probabil… e pus de câteva zile”, a scris un timișorean pe Facebook.
UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că operațiunea este firească. „Nu se sparge nimic (…) duminică s-a dat drumul la circulație. Nu e gata încă, se mai lucrează la borduri, la marcaje. Nu se sparge nimic, așa este tehnologia, de ridicare a gurilor de canal la cotă. Sunt două tehnologii, una care spune că de la început se ridică gurile și este o altă tehnologie care spune că, după ce se face stratul final, se sparge în jurul gurii de canal și se face ajustarea la cotă. Majoritatea proiectanților aleg a doua variantă”, a explicat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago