Categories: Primăria Timişoara

Timisoara, premiata pentru Internet gratis in autobuz. Robu promite parcare inteligenta pentru 11.000 de locuri

Internetul gratuit din centrul istoric și mijloacele de transport în comun au adus un premiu în „portofoliul” Primăriei Timișoara. De această dată, este, spune Nicolae Robu, unul de excelență pentru promovarea conceptului de smart city. Edilul promite, în viitor, și parcare inteligentă pentru 11.000 de locuri.

Smart City Industry Awards, un eveniment organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate în parteneriat cu Bucharest Business Breakfast și Camera de Comerț și Industrie a României, premiază, pentru al doilea an, principalele proiecte, companii și personalități ale industriei Smart City. Conform organizatorilor, criteriile de jurizare țin cont de inovație, cercetare, eficientizare și impact urban. Primăria Timișoara și-a înscris la această gală proiectul de internet gratuit în centrul istoric și mijloacele de transport în comun și a plecat acasă cu un premiu. „Municipiul Timișoara a primit premiul de excelență pentru rezultate obținute pentru strădaniile și pentru interesul pe care îl manifestă în promovarea conceptului de smart city. S-au apreciat rezultatele pe care le-am obținut deja și strădaniile pe care le depunem în promovarea cât mai multor idei în ceea ce înseamnă conceptul de smart city. S-a apreciat proiectul de asigurare gratis a accesului la internet pentru rețea wi-fi din centrul istoric și din mijloacele de transport în comun, împreună cu partenerii care au finanțat acest program. A fost desemnat drept proiectul anului și ne bucurăm că ceea ce facem este apreciat”, a anunțat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Edilul promite că, în viitor, va fi extins proiectul pilot de parcare inteligentă testat, în ultimul an, în parcarea de la Modex. Practic, grației unei aplicații mobile, orice șofer poate afla dacă are sau nu rost să vină până acolo pentru a căuta un loc de parcare. „Pregătim generalizarea aplicării principiilor de smart parking. Am experimentat în regim pilot parcarea de la Modex. Vom merge în regim de top mondial cu funcționalitățile pe care le vom asigura și vom selecta, pe criterii competitive, partenerul care va putea să realizeze în Timișoara promovarea ideilor ce țin de smart parking, pentru gestionarea în acest sistem a tuturor locurilor de parcare din oraș. Sunt vreo 11.000 care s-ar preta să intre în acest concept de administrare. Avem mult mai multe locuri, o să vedem când se va lucra la nivel de detalii. Veți vedea că vom pune mare accent pe promovarea soluțiilor de smart city”, a completat edilul. Ideea de a găsi un loc de parcare chiar de pe telefonul mobil sună minunat, dar probabil că încântarea șoferilor ar fi și mai mare dacă numărul de locuri de parcare ar crește și… fizic. Cât despre Internetul gratuit din autobuze și tramvaie, ideea e, la rândul ei, minunată, dar, când aștepți zeci de minute în stații, parcă nu prea mai ai chef de navigare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago