Categories: Sport

Ultimatum pentru echipele de baschet: cinci din cinci!

Conducerea secţiei de baschet a SCM Timişoara s-a întrunit luni dimineață, în regim de urgență, după înfrângerea echipei masculine la Pitești, și a făcut o analiză a începutului de sezon. Atât băieții, cât și fetele trebuie să se adune, altfel urmează sancțiuni.

Singurul lucru îmbucurător este calificarea ambelor echipe în „Final 8”-ul Cupei României. Nemulțumit de începuturile de sezon ale ambelor formatii, staff-ul administrativ al secției de baschet a impus ca obiectiv imediat victoria în urmatoarele cinci partide, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Dacă fetele au avut un început destul de dificil în compania a două dintre pretendentele la titlu în acest sezon, în perioada următoare vor înfrunta adversari accesibili, formații de aproximativ aceeași valoare: Arad, Galați, Alexandria, Alba Iulia și Tg Mureș. În schimb, potrivit evaluării făcute de conducerea secției de baschet, băieții au avut o seară neagră la Pitești, în care jocul a lăsat mult de dorit, departe de obiectivele propuse pentru acest sezon. Conducerea tehnică a invocat lipsa atitudinii şi a spiritului de echipă, în condiţiile în care, în proporţie de 90%, lotul este acelaşi cu cel din sezonul precedent. Şi în cazul grupării masculine, obiectivul impus pentru următoarele cinci partide este acelaşi: cinci victorii, cu CSU Sibiu, Dinamo Bucureşti, Timba Timişoara, Politehnica Iaşi, BC Mureş Tg Mureş.

„Partida de la Pitești a fost un duș rece: am intrat în jocul încâlcit al adversarilor și am plecat învinși. Din păcate, un joc atât de slab nu am văzut la echipa noastră în ultimii doi ani și asta ne-a pus pe gânduri. Vrem altă atitudine și de aceea impunem un obiectiv foarte clar: cinci victorii în următoarele cinci jocuri. Altfel vom trece la sancțiuni financiare sau chiar mai mult. Am păstrat mare parte a lotului, tocmai pentru că ne propunem ținte mai înalte decât sezonul trecut și cu un astfel de joc va fi dificil să le atingem. Sunt foarte supărat, atât pe antrenor, cât și pe echipă. O schimbare vreau să văd şi la fete. Şi acolo mă nemulţumesc atitudinea şi spiritul de echipă, la care trebuie lucrat urgent”, a spus Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara. Ambele echipe joacă pe teren propriu, etapa viitoare: fetele, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18, cu FC ICIM Arad, iar băieţii, luni, 23 octombrie, de la ora 18, cu CSU Sibiu, echipă cu maximum de puncte după două etape.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

10 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

19 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago