Categories: Ziaristu' de terasă

Cum „uita” Nicolae Robu de ingheata apele

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a marcat o mare înfrângere la alegerile tineretului liberal, candidatul susținut de el fiind învins fără drept de apel. Evident, Robu nu-și va asuma acest eșec, deși, în speech-ul său de 15 minute ținut în fața tinerilor, 10 minute l-a lăudat pe Ionuț Stănușoiu, cinci minute s-a lăudat pe el însuși, în timp ce numele lui Cosmin Șandru, noul președinte al TNL Timiș, nici măcar nu a fost pronunțat. A fost, de altfel, singurul discurs partizan din partea „seniorilor” partidului care au participat la alegeri. Dar nu aceste alegeri sunt tema rândurilor de față, deși e demn de semnalat faptul că tinerii liberali au votat contra lui Robu, riscând astfel să devină PSD-iști, „ultrapenibili”, „grei de cap”, „handicapați mintal” sau „cetățeni de rușine ai Timișoarei”.

Frapantă a fost însă o declarație a sa după terminarea alegerilor, prinsă și într-un comunicat de presă al PNL Timiș. „Am promovat mereu tinerii și niciunul dintre foarte mulții care au beneficiat de încrederea mea nu m-a dezamăgit până acum! (…) Alegerile înseamnă, inevitabil, și o competiție. O competiție în care nimeni nu pierde, doar că unii câștigă și alții nu! După alegeri, trebuie să facem cu toții echipă, echipa PNL, și să ne mobilizăm să devenim partidul cel mai tare pe scena politică a județuluiși la nivel național”, a spus Robu. Se vede cum acum vorbește de o „echipă” din care să facă parte și învingători, și învinși.

Iată însă ce posta pe Facebook același Robu după alegerile din PNL Timiș: „Victorie!! Așadar, ce-a fost de demonstrat, s-a demonstrat! Alegerile s-au încheiat. Eu și echipa împreună cu care am concurat am câștigat detașat competiția. Absolut toate posturile în Biroul Politic Județean au revenit echipei conduse de mine! Așadar, scorul pe posturi este de 33 la 0. Da, ați citit bine, la zero! Ceea ce n-au învățat contracompetitorii mei și ai colegilor este că oricât de puternici, de fioroși, se arată zmeii, niciodată nu ies ei învingători, învingătorii sunt mereu cei buni, cei drepți, cei cinstiți, cei corecți!”. Așadar atunci era o singură echipă, cea a învingătorilor, perdanții fiind răi, nedrepți, necinstiți și incorecți, astfel că nu meritau să facă parte din noua conducere.

Dar și mai șocant e atunci când spune că n-a fost dezamăgit de niciun tânăr promovat de el. Oare numele lui Marian Vasile nu-i spune nimic? Când a venit în PNL, Robu a dus cu el doi tineri, pe care i-a susținut și promovat: Dan Diaconu și Marian Vasile. După alegerile din 2012, primul a ajuns viceprimar, al doilea, vicepreședinte al CJ Timiș. Susținerea lui Robu pentru Vasile a continuat, l-a luat la un moment dat consilier personal, apoi l-a sprijinit în disputa internă din partid pentru a fi candidatul PNL la șefia CJ Timiș, iar ulterior, pentru un scaun de deputat. În decembrie anul trecut, Vasile s-a retras însă din tabăra aplaudacilor lui Robu, iar acesta a reacționat violent. Un comportament de Liviu Dragnea (față de care de altfel, nu și-a ascuns niciodată admirația), care la fel a procedat, de exemplu, cu Sorin Grindeanu. „Văd că Marian Vasile a ajuns și la nivelul acesta, de a face politică prin cârciumi. Pe mine m-au păcălit foarte mulți în viață, eu sunt un idealist, sunt un naiv și credeam că toți sunt ca mine”, spunea Robu într-o conferință de presă, după ce, într-o ședință de partid, i-a atras atenția lui Vasile că „l-a susținut și când alții râdeau de el”.

Intrat în dizgrația lui Robu, de Vasile nu prea s-a mai auzit nimic de o bună perioadă de timp. În schimb, Dan Diaconu mai rezistă, dar nu se știe cât timp. Anul trecut, el a vrut să părăsească funcția de viceprimar, pentru una de parlamentar, n-a fost lăsat. Nu de alta, dar a rămas să încaseze bobârnace pentru toate eșecurile lui Robu, așa cum a fost și ultimul, cu poarta răsturnată la furtună. Pe de altă parte, Robu să-și asume toate eforturile și succesele viceprimarului, așa cum s-a întâmplat cu „Timișoara – Capitală Culturală”, dosar de care din primărie s-a ocupat doar Diaconu. Dacă Timișoara pierdea titlul, aflam acest lucru de la Robu, fiind însă un succes, de la primar am auzit că e meritul său exclusiv.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago