Categories: Economic

Delegatia Romaniei s-a intors de la finala mondiala a ClimateLaunchPad

O delegaţie a României, condusă de CCIAT, a luat parte, la Limassol, la finala mondială a ClimateLaunchPad, un program care promovează idei eco pentru protecţia mediului. Finala națională a concursului s-a desfășurat la Timișoara.

Finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad, cel mai mare concurs din domeniul tehnologiilor inovative din Europa, a avut loc în Cipru, la Limassol. Misiunea competiției este aceea de a crea oportunități pentru inovatori, în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Au fost 6 semifinale și au fost susţinute 105 prezentări. Juriul a acordat punctaje echipelor în funcţie de fezabilitate, crearea de locuri de muncă, impact social, impactul asupra schimbărilor climatice şi calitatea prezentărilor. Cele mai mai bune 15 echipe au ajuns în finală. Locul I a fost obţinut de Bio Alkanol Gel din Kenya, locul 2 de MeduSOIL din Elveția și locul 3 de Vienna Textile Lab din Austria. Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro și respectiv 2.500 euro primite de câştigători reprezintă prime investiții în businessul lor.

În calitate de unic partener oficial în România al Programului Climate Kic, CCIAT a organizat şi găzduit finala naţională a competiţiei ClimateLaunchPad. Juriul a desemnat cele trei echipe câştigătoare ale României: locul I – Teodor Vintilă, cu Sweet Circular Refinery (proces de biorafinare a plantelor și zaharurilor prin care energia este transformată în diferite produse bio și produse biochimice ce pot fi folosite în diferite sectoare, în principal în domeniul energiei regenerabile prin biocombustibil); cocul II – Voicu Stănese, cu Plantonica (grădină verticală cu tehnologie hidroponică ce poate fi monitorizată de la distanță, sistem dotat cu un ecran care afișează date despre procesul de cultivare, mesaje, știri sau rețete culinare care pot fi personalizate de către utilizator), locul III – Răzvan Andrei Vasiu, cu Bioshade (un mix între un perete verde și un sistem de protecție solară, destinat filtrării radiațiilor solare și creării unui ambient interior senzorial complex).

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

37 de minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

O oră ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

5 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

6 ore ago