Categories: PoliticieniUltima ora

Robu distruge cea mai puternica organizatie PNL din Timis. Alegeri pe sest la Sannicolau Mare

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a rezolvat, marți seară, problema uneia dintre organizațiile „rebele” din județ. A făcut alegeri la Sânnicolau Mare, unde a devenit președinte Constantin Avram Stănușoiu, fost lider al organizației vechiului PNL. Dănuț Groza, primar și fost președinte al PNL local, spune că Robu a „uitat” să anunțe alegerile.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a rezolvat, marți seară, problema uneia dintre organizațiile „rebele” din județ. Este vorba despre cea din Sânnicolau Mare, al cărei fost președinte, Dănuț Groza, a fost înlăturat din funcție în luna mai, alături de alți primari, pe motiv că nu organizaseră alegeri interne. Printre cei înlocuiți se numărau, pe lângă Groza, Petru Roman, de la Deta, dar și Alin Nica, de la Dudeștii Noi. În mai, președinte interimar la Sânnicolau Mare a fost numit Constantin Avram Stănușoiu, fost lider al organizației locale a vechiului PNL. În ultima zi a lui octombrie aici au avut loc alegeri, la care a venit și Nicolae Robu, însoțit de Florin Răvășilă și Sorin Supuran. Câștigător a fost, așa cum era de așteptat, Constantin Avram Stănușoiu. .
Primarul și fostul președinte al PNL Sânnicolae Mare, Dănuț Groza, susține că nici el și nici consilierii locali liberali n-au fost informați despre organizarea acestor alegeri. „Și noi, adevărata Organizație PNL, am aflat ulterior despre aceste așa-zise alegeri. Nu am foarte multe date. Este evident că ele n-au fost statutare și foarte probabil o să le contestăm”, ne-a declarat Groza, care a deținut o bună perioadă de timp și funcția de secretar general al PNL Timiș. El spune că știe de unde vin aceste demersuri ale lui Nicolae Robu, cel care dorește să-l scoată din joc. „Este o răzbunare fiindcă la alegerile din partid l-am susținut pe Alin Nica. Înainte de asta am avut curajul să spun în partid că lucrurile nu merg bine, iar faptele ne-au dat dreptate: am pierdut rău și alegerile pentru consiliul județean și pe cele parlamentare. Și de fiecare dată organizația PNL Sânnicolau Mare a avut cele mai bune scoruri”, a spus Groza.

Dănuț Groza a mai afirmat că, dacă lucrurile vor continua la fel, Robu va distruge întreaga organizație PNL Timiș. „Nu vrem să plecăm, dar dacă vedem că în continuare nu avem loc, asta este. Să nu uităm că în 2014, din cauza lui Robu au mai plecat zece primari din PNL la PSD”, ne-a mai declarat acesta. Constantin Avram Stănușoiu, președintele lui Robu de la Sânnicolau Mare, a fost umilit în 2008 de Groza la alegerile pentru scaunul de primar. Astfel, Groza a adunat peste 65% din voturi, iar Stănușoiu în jur de 6%. Situația s-a repetat la alegerile europarlamentare din 2014, când PDL-ul condus de Groza avut apropae 50%, iar PNL-ul condus de Stănușoiu, sub 5 procente. De altfel, sub conducerea lui Groza, PNL (anterior PDL) Sânnicolau Mare a fost cea mai performantă organizație liberală din Timiș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

15 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago