Categories: Sport

Derby doar pe hartie! BC SCM a trecut categoric de Timba

BC SCM Timișoara învinge clar BC Timba Timişoara, la o diferenţă de 25 puncte. La final, antrenorul „urșilor”, Bogdan Murărescu, a declarat că la echipă este „un cancer”, care trebuie eliminat. În caz contrar, el este dispus să plece.

Jocul a contat pentru prima rundă a campionatului (restanţă) şi a fost adjudecat de „Leii din Banat”, care au învins „Urşii” cu 101-76 (24-11, 21-15, 30-18, 26-32). Consideraţi gazde, cei de la BC SCM s-au distanţat din primul sfert şi şi-au dominat adversarul la toate capitolele. Jocul a fost practic fără istoric, „gazdele” obţinând astfel a treia victorie din acest sezon, violeţii având şi o înfrângere, în timp ce Timba a pierdut toate jocurile (4) din elită, calificându-se totuși în Turneul Final 8 al Cupei României. De la BC SCM Timișoara s-au remarcat Mladen Jeremic, cu 25 puncte (3×3), 3 recuperări și 3 pase decisive, Octavian Popa Calotă, cu 17 puncte (1×3), o recuperare și 4 pase decisive, și Adrian Diaz, cu 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. De partea cealaltă, cele mai multe puncte le-au marcat Mladen Pavlovic, cu 18 puncte (2×3), 3 recuperări și 4 pase decisive, Thomas De Thaey, cu 17 puncte (2×3) și 7 recuperări, și Branko Jereminov, cu 10 puncte (2×3), 5 recuperări și 8 pase decisive. Statistic, a fost 34-25 la recuperări, 32-18 la pase decisive, 20-18 la posesii pierdute, 12-8 la intercepţii.

La finalul meciului, antrenorul de la Timba, Bogdan Murărescu, a declarat că este dispus să plece de la echipă! „Am fost dominați la toate capitolele. Avem probleme mari, e greu de crezut că se poate întâmpla așa ceva la acest nivel. Motivele sunt interne și vor fi eliminate începând de mâine. La echipă este un cancer care roade demult și eu nu mai suport. Ori pleacă acest cancer, ori plec eu. De o lună l-am semnalat”, a spus Murărescu. De partea cealaltă, Tudor Costescu s-a declarat mulțumit de meciul făcut de jucătorii lui. „Eu mă bucur că am reușit să menținem un nivel de concentrare constant. Cred că noi suntem cei care ne-am făcut meciul ușor. Poate diferența de scor arată că a fost un meci ușor, dar transpirație a fost, efort a fost”, a afirmat tehnicianul „leilor”.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

7 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago