Categories: Economic

Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva bate pasul pe loc. 1% progres in octombrie / FOTO+VIDEO

Cei puțin peste 21 kilometri ai lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva se dovedesc o nucă extrem de tare. CNAIR și constructorul încă nu au ajuns la o înțelegere privind descărcarea Holdea și al doilea ecoduct, așa că nici măcar cele mai optimiste estimări nu văd finalizat acest tronson mai devreme de toamna lui 2018.

Chiar nu vă aşteptaţi să circulaţi prea curând pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva. Cei de la Asociaţia Pro Infrastructură spun că negocierile dintre CNAIR și constructorul acestei șosele interminabile pun în pericol finalizarea lotului în trimestrul III din 2018. De altfel, conform aceleiași surse, în octombrie, progresul față de luna anterioară anunțat de antreprenor este de numai 1%. Nici din teren lucrurile nu arată mai bine. „Imaginile surprind stadiul proiectului între nodul Grind/Dobra și ecoductul din apropiere de zona Holdea. Lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat pe acest segment – avem strat de uzură aproape peste tot, parapete de protecție, panouri fonoabsorbante și o parte din structurile ITS (panouri cu mesaje variabile). Tot lotul are o lungime de 21,141 km între nodul Holdea și nodul Ilia. Problemele sunt în continuare de ordin contractual: CNAIR și constructorul încă nu au ajuns la o înțelegere privind lucrările suplimentare (descărcarea Holdea și includerea celui de-al doilea ecoduct în contract). Aceste tergiversări și negocieri interminabile pun în pericol finalizarea lotului în trimestrul III din 2018. Raportul de progres oficial arată un grad de execuție de 79,02% la finalul lunii octombrie, un avans de doar 1% față de luna anterioară. Acest progres anemic arată exact acest blocaj. Cerem responsabililor din CNAIR și managerilor Comsa să soluționeze în cel mai scurt timp disputele contractuale, astfel încât să putem circula pe acest lot cel mai târziu la începutul toamnei anului viitor”, scriu cei de la API.

Execuția lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, km 56+220 – km 77+361, a fost câștigat la licitație de asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A, la un preț de peste 690 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Data oficială de începere a lucrărilor a fost 27 noiembrie 2013, cu termen de finalizare 27 mai 2016.(sursa foto: www.PeUndeMerg.ro)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago