Categories: Zâmbete amare

Mai bine „sorosist”, decat PSD-ist!

Zeci de mii de români au ieșit din nou în stradă duminică seara, strigându-și nemulțumirile. Și n-au ieșit pentru a cere salarii sau pensii mai mari, ci pentru idei și deziderate. Unele televiziuni, dar și imbecili notorii gen Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu sau Laurențiu Pleșoianu i-au catalogat peiorativ din nou drept „sorosiști”, care vor răul României. Și nu azi, de ieri, ci de la primele proteste post-Ordonanța 13, atunci când – nu-i așa? – Soroș dădea câte 100 de lei la fiecare protestatar matur, 50 de lei la copii și câte 30 de lei pentru câini. Dincolo de aceste inepții nici măcar comice, haideți să vedem însă ce vor „sorosiștii” și ce vor PSD și media penalilor.

„Sorosiștii” consideră că locul tuturor infractorilor este în pușcărie. În schimb, PSD îi vrea în libertate și nu cu puțin timp în urmă un lot de câteva mii de pușcăriași a fost pus în libertate. Ce s-a întâmplat imediat după aceea se știe. Proaspăt ieșiți din pușcări, mulți dintre ei au făcut ce știu mai bine: au ucis, au violat, au tâlhărit și furat. Și au făcut aceste lucruri știind și de protecția de care se bucură de la nivelul actualei coaliții. În loc să petreacă la chefuri cu folcloriste, tare mi-aș dori ca ministrul Tudorel Toader să se fi întâlnit cu victimele sau familiile victimelor acestor crime, violuri, tâlhării etc. și să le explice ce-a avut în cap când le-a dat drumul buluc pe stradă infractorilor. În concluzie, cine a dorit mai mult bine românilor din acest punct de vedere: „sorosiștii” sau PSD-iștii?

„Sorosiștii” vor ca Justiția să nu intre sub controlul politicului, separația puterilor în stat fiind, de altfel, cheia de boltă a democrației. În schimb, PSD vrea ca politicul să controleze Justiția prin noile legi. De exemplu, procurorii șefi ai DNA și Parchetului General să fie numiți de ministrul politic al Justiției, la propunerea Parlamentului. Cine conduce cele două camere ale Parlamentului? Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, adică un penal și un infractor dovedit în justiție. În ce țară din lumea asta, în afara triburilor bananiere, șefii parchetelor sunt numiți de infractori și penali? Mai vrea PSD să înființeze o comisie condusă tot printr-o numire politică care să-i verifice pe procurorii DNA. Care – vezi Doamne ! – i-ar cam abuza pe politicienii noștri nevinovați ca niște prunci nou-născuți! Adică încă un control politic asupra Justiției! Cine are dreptate în privința Justiției, „sorosiștii” sau PSD-iștii?

Mai vrea PSD să pună un prag imens (100.000 de euro) sau chiar să anuleze pur și simplu abuzul în serviciu. Adică să se constate abuz în serviciu doar atunci când apare și luarea/darea de mită. Știți ce înseamnă asta? Mii de hoți cu funcții în administrație sau instituțiile statului vor scăpa din pușcării sau de procese pe deoparte, dându-se liber la furat pe de altă parte. Sau mai bine zis chiar se încurajează furatul. De exemplu, un șef de instituție va putea cumpăra un pix de doi lei cu 99.000 de euro și nimeni nu-i poate face nimic. Decât în cazul în care se constată luarea de mită. Și știți cum e asta, mai trebuie și un flagrant, lucru aproape imposibil. Trebuie subliniat însă aici că mulți dintre primarii liberali n-ar fi chiar supărați dacă ar dispărea abuzul în serviciu. „Sorosiștii” nu vor aceste lucruri și doresc un prag cât mai mic sau chiar deloc pentru abuzul în serviciu. Ei bine, cine vrea mai mult rău României în acest caz? „Sorosiștii”, care țin ca ea să nu fie furată, sau PSD-iștii, care vor s-o spolieze la sânge?

Și au mai fost câteva lucruri scandate de „sorosiști”, ca de exemplu demiterea unor miniștri. Credeți că România chiar are nevoie de un ciudat habarnist la Finanțe, precum acest Ionuț Mișa? Sau de un sfertodoct agramat la Educație, precum Liviu Pop? Sau o slugă la Justiție și un bufon la Agricultură? Una peste alta, „sorosițtii” nu vor ca România să fie confiscată de o mafie politică pusă pe prăduială și fără nici cea mai mică grijă pentru viitor. Or, chiar așa rău e acest lucru?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago