Categories: Politicieni

Pavel Popescu (PNL): Doamna ministru Carmen Dan, nu implicati Jandarmeria in interese de grup sau in interese personale

Duminică seara, la protestele din București, pentru prima dată Jandarmeria a recurs la angajați călare pe cai pentru a-i intimida pe cei care au ieșit în stradă. S-a produs panică, dar puteau avea loc accidente grave în condițiile în care la miting au participat mulți copii și persoane în vârstă. Motiv pentru care deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu i-a transmis un mesaj public ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Doamnă Carmen Dan, vă solicit să redați Jandarmeriei libertatea de-a acționa conform propriilor protocoale stabilite de profesioniștii din această instituție și vă cer să nu mai folosiți această armă în interesele private ale unor politicieni sau a unui grup de interese”, i-a transmis din start Pavel Popescu ministrului Carmen Dan. Deputatul amintește faptul că Jandarmeria a intervenit și în urmă cu o săptămână pentru a-l „proteja” de jurnaliști pe liderul PSD, Liviu Dragnea. „Până acum, zeci de politicieni s-au prezentat în fața procurorilor, însă niciunul dintre ei nu a avut parte de protecție din partea Jandarmeriei, cu toate că printre aceștia s-au numărat foști președinți și foști premieri. În cazul domnului Dragnea, Jandarmeria și-a încălcat propriile protocoale care stabilesc clar momentul în care se intervine la o acțiune în teren, iar acest lucru poate transmite un mesaj greșit ofițerilor care slujesc sub această armă”, este de părere deputatul.

Apoi liberalul a trecut la evenimentele de duminică seara. „Pentru prima dată în ultimii ani, jandarmii au acționat agresiv la adresa protestatarilor, prin acțiuni de intimidare aflate la limita legii. Refuz să cred că sub conducerea dumnevoastră, Jandarmeria și-a schimbat modul de acțiune democratic și civilizat, atunci când se întâlnește cu un protest pașnic, așa cum au mai fost cu zecile doar în acest an”, susține Popescu. Liberalul i-a mai cerut ministrului să nu mai afecteze imaginea unei instituții esențiale în menținerea ordinii și liniștii publice. „Această instituție nu există pentru a apăra interesele unei persoane sau a unui grup de persoane, ci pentru a sluji cetățenii. Doamnă ministru, dacă veți ajunge la concluzia că nu vă puteți ridica la înălțimea funcției și nu puteți asigura independența acestei instituții, vă solicit demisia de onoare”, a mai spus Popescu în încheierea mesajului.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

5 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago