Cum sa-ti dai cu stangul in dreptul: Liberalii din CJ Timis au votat contra lor, pe motiv de… intuitie

Liberalii au reușit o „performanță” în plenul CJ Timiș: au votat împotriva propriei propuneri de amplasare a centrului de legume-fructe. Deși proiectul inițial prevedea Tomnaticul ca locație, Lovrinul a fost adăugat ca amendament, dar… proiectul a căzut! Nicu Bitea (PNL) susține că a „intuit” că oricum propunerea nu va avea viitor.

Timișul ar urma să aibă mai multe astfel de centre de colectare legume-fructe, iar primul care ar urma să fie construit are deja finanțare din bugetul Consiliului Județean Timiș: 4.5 milioane de lei. S-au stabilit trei amplasamente, pentru centrul-pilot la Tomnatic, urmat de Deta și Mănăștiur. Zonele în care vor fi ridicate aceste centre au fost stabilite în urma întâlnirilor publice cu reprezentanți ai agricultorilor, specialiști de la USAMVB și reprezentanți ai administrațiilor locale. În plenul CJ de luni urma să fie supus la vot, pentru a doua oară, proiectul prin care să fie pus la dispoziția Județului terenul, în acest caz, la Tomnatic. Liberalii au cerut însă introducerea Lovrinului ca posibilă locație a centrului, dar și schimbarea comisiei de evaluare. După 40 de minute de discuții, inclusiv o intervenție a primarului PNL de Lovrin, Vasile Graur, care susținea un alt treilea amplasament în comuna sa, cel al fostului centru de legume-fructe, președintele CJ Călin Dobra a propus un amendament. Acesta prevedea includerea Lovrinului în proiect, adică exact ceea ce susținea grupul PNL.

Ce a urmat însă a fost total neașteptat. Nicu Bitea, liderul consilierilor liberali, a cerut… 2 minute pauză pentru consultări! Dobra n-a vrut, PNL-iștii au ieșit în bloc din sala de plen și au revenit după 2 minute, moment în care a fost supus la vot amendamentul cu Lovrinul. Acesta a trecut și apoi urma proiectul în totalitatea lui. Și surpriză! Proiectul… a căzut! „Am votat amendamentul pentru că ni se pare normal și este cel pe care l-am propus noi, grupul PNL, la începutul plenului. Suntem de acord cu Lovrinul, însă joaca conducerii era «votați amendamentul, intră și Lovrinul, se iau ambele terenuri în discuție, intră și Lovrinul și după aceea se finanța doar una din locații, cred că știți deja care». Am intuit asta. Noi am solicitat reevaluarea de către comisie a locațiilor. Nu se dorește acest lucru. Am solicitat înlocuirea parțială a comisiei, nu se dorește acest lucru. A fost o capcană care s-a dorit a ni se întinde. Dorim reevaluarea. Suntem de acord cu Lovrinul”, a încercat să explice, la final, paradoxul Nicu Bitea.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a ajuns la concluzia că liberalii nu știu ce vor. „Am acceptat, la insistențele grupului PNL, amplasamentul propus de Primăria Lovrin. Ținând cont că nu are construcții, chiar dacă sunt unele probleme cu frontul stradal și utilitățile, le-am dat posibilitatea consilierilor liberali să susțină amendamentul. Am rugat și colegii din celelalte grupuri politice să voteze. Am fost uimit de ce s-a întâmplat, nu mă așteptam ca grupul PNL să pice proiectul. Au demonstrat din nou lipsa de respect (…) Am susținut și proiectul, am propus și amendamentul cu Lovrin. Nu discutăm poziție geo-strategică, organizare și așa mai departe, discutăm de proprietate. Nu înțeleg ce vor liberalii, Tiberiu Lelescu a propus să fie specialiști în comisia de evaluare, în timp ce Nicu Bitea a transmis o adresă prin care solicită ca din comisie să facă parte toți președinții comisiilor de specialitate din CJ (…) Stau să mă gândesc dacă în viitorul plen mai are rost să propunem amplasamentul de la Lovrin, când grupul PNL a votat împotriva terenului. Cred că PNL este grupul împotriva Lovrinului”, a spus Dobra. Proiectul va reapărea pe ordinea de zi a plenului CJ Timiș, probabil în luna ianuarie, însă, la cum arată lucrurile, sunt șanse minime ca el să adune 25 de voturi, pentru a putea trece.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

11 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

14 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

14 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

14 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

14 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

15 ore ago