Categories: Administratie

Robu, atac la „prim-secretarii” Andreas si Dobra: Au abordari deplasate

Ca niște prim-secretari de factură nouă: așa se comportă, în viziunea lui Nicolae Robu, prefectul de Timiș și președintele consiliului județean. Primarul Timișoarei spune că ambii frizează penibilul și le recomandă să mai citească legile.

Poarta de pe Calea Aradului și viitorul spital regional sunt subiectele care l-au făcut pe primarul Nicolae Robu să-i atace,vineri, pe prefectul Eva Andreaș și pe Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. Edilul liberal crede că aceștia au nostalgia unor vremuri demult apuse, când prim-secretarii de partid tăiau și spânzurau în județele lor. „În ultima vreme constat că și domnul președinte de la CJ Timiș, și doamna prefect au o conduită asemeni celei pe care o aveau pe vremuri prim-secretarii PCR. Știm că ei se mândresc cu iluștrii lor înaintași. Probabil li s-a povestit cum se purtau și le-a plăcut. Amândoi demonstrează din ce în ce mai mult aproape zilnic că li s-ar potrivi să trăiască în acea epocă. Pentru România anilor de acum, astfel de abordări sunt nu numai deplasate, sunt de-a dreptul penibile. Doamna prefect crede că primarii sunt subordonații dânsei și cred că aceeași impresie o are și președintele CJT. Le recomand să mai citească legile, poate se lămuresc, deși să fiu sincer, cred că ce se întâmplă este dincolo de necunoașterea legilor”, a declarat, vineri, Robu.

Primarul spune că intervenția de la poarta de pe Calea Aradului a fost făcută la solicitarea lui și că decizia luată la Comitetul pentru Situații de Urgență a fost doar de ochii lumii. „Când am primit raportul de la ISC pentru porțile de pe Calea Lugojului și Calea Aradului și am văzut că una din măsuri era să să demonteze acele plăci de fibrociment de pe bara transversală a porții de pe Calea Aradului, am dat imediat dispoziție să se facă lucrul acesta. După câteva ore, a fost chemat viceprimarul Farkas Imre la o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență. La începutul ședinței, colegul viceprimar a prezentat decizia dată de mine de dimineață și mi-a spus că se uitau cam nedumiriți unul la altul doamna prefect și cei care convocaseră ședința. Și-au revenit și au zis haideți, să hotărâm să cerem primarului să dea jos acele plăci, după care au mers mai departe. E de râs. O bună parte din presă a preluat exact ce a spus doamna prefect, că dacă primul secretar spune ceva, trebuie să se urmeze ce spune doamna prim-secretar”, afirmă edilul. „Convocarea nu a fost pentru viceprimarul Farkas Imre, ci pentru toți membrii CJSU. Așteptam să vină chiar primarul Nicolae Robu. Decizia despre care vorbește primarul Nicolae Robu și pe care a prezentat-o viceprimarul era, de fapt, raportul de la ISC, pe care primarul scrisese «demolare». L-am întrebat în cât timp se va face această operațiune și mi-a spus că nu știe, pentru că e nevoie de autorizație de demolare. Decizia de îndepărtare a acelor plăci a fost luată în CJSU cu unanimitate de voturi”, a precizat, pe de altă parte, Eva Andreaș.

Atacul asupra lui Călin Dobra a fost și mai dur. „Călin Dobra merge prin județ de peste două săptămâni spunând că guvernul PSD a hotărât să facă spital regional la Timișoara și eu mă opun. Nu am văzut o hotărâre de guvern în acest sens, știu că s-a discutat să se mai facă încă 5 spitale regionale, din care unul la Timișoara (…) Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, am văzut doar în presă că s-a discutat în ședința de guvern Evident că sprijin un astfel de obiectiv. Ce tupeu trebuie să ai să pomenești o asemenea grosolănie (…) Îi fac notorietate lui Călin Dobra, că nu prea îl cunoaște nimeni. Ar trebui să mai facă investiții în Timiș. Colcăie banii acolo, se cer rulați, e nevoie de investiții. Nu a cheltuit decât 30-35% din bani”, a conchis Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago