Categories: EconomicUltima ora

Timisoara, ocolita in continuare de marile lanturi hoteliere

Cele mai multe nume mari din industria hotelieră nu prea se uită în afara Bucureștiului. Timișoara nu are decât un singur hotel sub un nume internațional și lucrurile nu par să se schimbe prea curând, deși, în 2021, orașul va fi capitală culturală europeană.

O analiză realizată de zf.ro, pe baza datelor de la compania de consultanţă în domeniul hotelurilor Fivestar Hospitality şi a celor din piaţă, arată că Bucureștiul a atras cele mai multe nume internaţionale în industria hotelieră, zece lanţuri străine punându-şi sigla pe mai mult de 25 de hoteluri din capitală. În același timp însă, orașe unde turismul de business se împletește cu turismul de relaxare nu par, deocamdată, prea atractive pentru lanțurile internaționale. Specialiștii spun că acestea așteaptă atât creșterea turismului local, cât și schimbarea atitudinii antreprenorilor locali, care să fie mai deschişi în a investi în unităţi pe care să le afilieze ulterior la branduri străine. Exemple clare sunt Braşovul şi Timişoara, unde sunt deschise doar câte un hotel sub un nume internaţional.

În Braşov se contruieşte totuși un hotel Radisson Blu, brand al grupul internaţional Rezidor, Accor va deschide un hotel Mercure, iar Hilton s-a arătat interesat de investiţii în acest oraş. Pe de altă parte însă, Timişoara nu este pe harta dezvoltării hoteliere. În al treilea cel mai puternic oraș ca cifră de afaceri a companiilor în România, după Bucureşti şi Ilfov, există doar un singur hotel sub un brand internaţional, şi anume NH Hotels. Anul trecut, Timişul a atras peste 350.000 de turişti, mai bine de un sfert fiind străini. Judeţul Timiş, cel mai mare judeţ al României din punctul de vedere al suprafeţei, a devenit în ultimii ani „kilometrul zero“ al industriei de componente auto din România, atrăgând giganţi precum Continental, Delphi Packard, TRW Automotive sau nemţii de la Hella. În 2021, Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii, iar autoritățile locale se așteaptă la aproximativ un milion de turiști.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago