Colegiul Ion Mincu din Timisoara va fi desfiintat. ISJ si-a dat acordul

Soarta Colegiului „Ion Mincu” a fost decisă joi, în Consiliul de Administrație al ISJ Timiș, care a dat aviz pozitiv pentru desființare. Argumentele aduse de profesori, părinți și elevi nu au fost îndeajuns de convingătoare.

Inspectorii școlari au avizat pozitiv, joi seara, dizolvarea Colegiului „Ion Mincu” din Timișoara. Consiliul Local Timișoara a votat acest lucru încă din noiembrie, dar era obligatoriu avizul conform al ISJ. Decizia de desființare ar urma să fie contestată în instanță. „În Consiliul de administrație, Inspectoratul Școlar Județena Timiș a dat avizul conform pentru desființarea Colegiului «Ion Mincu» Avocații angajați de sindicat au depus la Tribunalul Timiș cererea de suspendare a hotărârii consiliului local. A aflat și ministrul Edcuației despre această situație, din câte am înțeles. Federația Națională a părinților a trimis și un dosar către ministrul Educației”, spune Ionel Dima, directorul liceului. „După opt ore și jumătate de dezbateri despre tot ce înseamnă rețeaua școlară din Timiș s-a dat avizul conform pentru solicitarea făcută de Primăria Timișoara. S-au adus și argumente, s-au adus motivații. O neliniște sufletească a mea este faptul că au refuzat dialogul cu noi, pentru că dacă domnii profesori ar fi venit poate puteau să ne convingă și să ne aducă argumente serioas. Niște copii și părinții lor nu au putut fi la fel de convingători cum ar fi fost dumnealor”, a declarat, la rândul ei, inspectorul școlar general Aura Danielescu.

Hotărârea CL Timișoara votată în noiembrie prevede „reorganizarea prin divizare totală a Colegiului Tehnic «Ion Mincu», cu învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional”. Conform acesteia, clasele primare și gimnaziale, care funcționează pe str. Ulmului nr. 2, vor fi preluate de Școala Gimnazială nr. 24, clasele cu profil tehnologic, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, cele cu profil de arhitectură, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Liceul de Arte Plastice, iar clasele cu profil de construcții, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Colegiul Tehnic de Vest. De asemenea, conform aceleiași HCL, „în imobilele rămase disponibile de pe str. Gheorghe Lazăr nr. 20, se vor extinde activitățile pe același nivel de învățământ ale Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau»”. Vor fi mutate, astfel, clasele de la „Lenau” care funcționează pe Intrarea Doinei, într-un spațiu al RATT, pentru care primăria plătește aproximativ 3.000 de euro pe lună chirie.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

9 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

10 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

12 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

13 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

15 ore ago