Fosti si actuali alesi din Timis, „spalati” de Florin Iordache

Deputatul PSD Matei Suciu, președintele PSD Timișoara, Florică Bârsășteanu, și trei primari din Timiș sunt pe lista marilor beneficiari ai modificării Legii ANI. Potrivit acestei modificări, aleșii cu probleme de integritate, inclusiv cei care au primit sentințe definitive, sunt declarați nevinovați.

Proiectul lui Florin Iordache de modificare a Legii ANI, care a și fost votat în Camera Deputaților, va salva nu mai puțin de 675 de foști sau actuali parlamentari, primar, președinți de consilii județene și alți aleși locali. Printre aceștia se află nume cunoscute de parlamentari și chiar actualul ministru al Transporturilor, Felix Stroe. Pe lista trimisă de ANI ca răspuns la o solicitare făcută de România Curată se regăsesc și mai mulți foști și actuali aleși din Timiș. E vorba de un fost și actual deputat, trei primari, un fost primar, dar și viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu. Cel mai cunoscut caz este al deputatului PSD Matei Suciu, care are o sentință definitivă și irevocabilă de incompatibilitate. Cu toate acestea, el a rămas parlamentar. În schimb, dosarul fostului deputat și actual președinte al PSD Timișoara, Florică Bârsășteanu, se află pe rolul instanțelor de judecată.

Tot pe rolul instanțelor de judecată se află dosarele primarilor Petru Roman (PNL) – Deta, Iosif Catană (PSD) – Criciova; Ionel Curuți (PSD) – Mănăștiur. De remarcat că ultimul are două procese cu ANI. De asemenea, pe rolul instanțelor se află dosarul fostei primărițe PSD din Secaș, Simona Magdin. O sentință definitivă și irevocabilă de incompatibilitate o are și fostul viceprimar al orașului Recaș, Alin Neamțu. Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a fost considerat incompatibil deoarece „în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator” al unei firme. Diaconu a contestat decizia, spunând că firma era inactivă din 2008, fiind dizolvată ulterior de Registrul Comerțului. În iunie 2015, viceprimarul Timișoarei a câștigat procesul cu ANI la Curtea de Apel. „La începutul lunii decembrie am primit termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru luna aprilie 2018. Sper să fie primul și ultimul termen”, a declarat, pentru deBanat.ro, Diaconu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

9 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

10 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

11 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

15 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

16 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

16 ore ago