Inca un episod din razboiul pe stadion. Robu: CJ nu e in stare nici macar sa intretina o toaleta acolo

Orice, dar să nu se demoleze stadionul „Dan Păltinișanu”! Primarul Nicolae Robu are o propunere pentru CJ Timiș, care vrea să înceapă procedurile pentru demolarea vechii arene. Oricum, edilul spune că un nou stadion este promis de Compania Națională de Investiții, deci nu înțelege ce treabă are Județul.

În următoarea ședință, consilierii județeni vor avea pe ordinea de zi un proiect care vizează inițierea procedurilor de elaborare a studiilor și documentațiilor necesare în vederea dezvoltării unui complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului „Dan Păltinișanu”. Raportul de experiză plătit de CJ spune că variantele pentru viitor sunt realizarea unui stadion acoperit, cu structură metalică sau din beton armat, respectiv reabilitarea stadionului, cu realizarea unor tribune acoperite pe rambleul actual consolidat. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, susține varianta demolării, urmată de construirea unei noi arene.

Stadionul „Dan Păltinișanu” are o suprafață totală de 55.423 mp, din care 38.193 mp suprafață construită. Arena are în prezent o capacitate de 32.821 locuri pe scaune și o instalație de nocturnă de 1.456 lucși. În 1963, când a fost construit, avea o capacitate de 40.000 de locuri. Stadionul este în proprietatea Județului Timiș din anul 2002 și, până în 2008, a fost renovat de mai multe ori.

Primarul Nicolae Robu se declară uimit de propunerea CJ și crede, din nou, că este vorba despre o manevră politică. „Eu fac demersuri din 2012 și pentru sala polivalentă, și pentru stadion, și pentru centură. Ce constat? Că din nou CJT politizează și asta. Nu a făcut nimic CJ Timiș, nu are nicio realizare, în loc să își caute proiecte, în loc să facă ceva cu Muzeul Banatului, în loc să facă ceva cu terenul de vizavi de Hotel Timișoara unde a fost centrul militar, mereu vine și intră peste obiectivele Timișoarei. Păi stadionul din Craiova este al CJ Dolj sau după ce l-a construit CNI l-a dat primăriei? Sălile polivalente de peste tot sunt ale consiliilor județene? Eu mă mir că dumneavoastră nu vă solidarizați cu mine, ca om politic, nu cu persoana Robu, ci cu interesele orașului Timișoara. Cum e posibil ca în Timișoara să vină acest partid, care nu știu unde va ajunge în relația cu cetățenii, continuând să sfideze orice normă de respect… (…) Ce își închipuie PSD, că va face excepție în istorie, să nu dea socoteală de toate fărădelegile pe care le comite? Ei sfidează și ideea de justiție, sfidează și ideea de afacere, sfidează ideea de administrație publică, sfidează interesele orașelor și ale cetățenilor acestei țări. Nu se poate așa ceva”, a tunat edilul.

Nicolae Robu are totuși o propunere pentru administrația județeană. „Declarația a fost vom demola stadionul «Dan Păltinișanu» și vom face un nou stadion. Evident că nu îl face CJT, îl face CNI, dacă tot o să se facă. Dar întreb eu, nu e păcat, dacă noi tot nu avem stadioane în orașul nostru? Echipa de rugby joacă unde joacă, întreb eu, nu e păcat să demolăm stadionul «Dan Păltinișanu»? (…) Eu, primar liberal, propun să pună primăria la dispoziția CJ un teren pe care CNI să construiască stadionul și să-l dea în administrare CJ, care nu e în stare nici măcar să țină o toaletă civilizată în stadionul actual. Ți-e groază să intri în toaletă, îngheți acolo, e vai și amar”, a declarat edilul. În aceste condiții, mai spune Robu, vechiul stadion ar putea ajunge la… primărie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

6 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

58 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago