Interesul pentru achiziţia unui apartament la Timişoara a scăzut, clienţii fiind influenţaţi în decizia lor de creşeterea dobânzii creditelor, dar şi a volatilităţii cursului valutar, arată o analiză derulată de cei de la Imobiliare.ro. În aceste condiţii preţurile solicitate de proprietari imobilul au scăzut în noiembrie.
Diferenţa faţă de luna octombrie este totuşi mică, fiind mai pronunţată la apartamentele vechi, respectiv insesizabilă la cele din ansamblurile de locuinţe noi. Concret, valorile au înregistrat o scădere de 0,6% a prețului mediu solicitat de vânzători, de la 1.140 la 1.133 de euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi s-au ieftinit cel mai mult, cu 0,9% mai exact, de la 1.141 la 1.131 de euro pe metru pătrat util. În ceea ce priveşte locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale acestea au avut doar o scădere aproape insesizabilă, de 0,1%, de la 1.138 la 1.137 de euro pe metru pătrat util.
Situaţia este asemănătoare în toate marile oraşe din România, dar în centrele urbane mai mici au totuşi loc creşteri, ceea ce influenţează preţul mediu naţional, care a urcat cu 0,7%. Apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național, noi și vechi, au ajuns la un preţ mediu de 1.171 de euro pe metru pătrat util, față de o medie de 1.163 de euro pe metru pătrat la finele lui octombrie, în general sub influența evoluției prețurilor în orașele mai mici. În orașele mari precum București, Timișoara, Cluj și
Iași, unde prețul a crescut constant în ultimul an, creșterea dobânzilor bancare și instabilitatea cursului de schimb valutar, au dus la o scădere a interesului populației cu consecință directă în cererea de apartamente. Acest trend a dus şi la scăderea preţurilor cerute de proprietari.
Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…
„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…
Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…