Categories: SocialUltima ora

Protest masiv in ger, la Timisoara: Craciun fara hoti! / FOTO

Dacă e duminică, e protest în stradă la Timișoara. In cea mai rece zi din aceasta iarna, sute de oameni au iesit in strada in Piata Victoriei. Au plecat în marș printre căsuțele de la Târgul de Crăciun, iar apoi s-au strâns pe platoul din fața Operei, sub cupola de lumini care s-a aprins pentru prima dată chiar duminică seară.

Un nou protest a avut loc, duminică seară, la Timișoara. Timișorenii nemulțumiți de modificările legilor justiției au revenit în Piața Victoriei, adunându-se la doi pași de proaspăt instalata cupolă de lumini de la Târgul de Crăciun.„Ne-a ajuns! Săptămâna aceasta a arătat că majoritatea parlamentară nu are nicio limită în dorința de a subjuga Justiția. Nesocotind apelul la decență după moartea Regelui Mihai, parlamentarii Puterii au mers înainte cu o incredibilă nesimțire și sfidare a bunului simț, pentru a trece prin Parlament pachetul de modificare a Legilor Justiției. Strada trebuie să se organizeze din nou și să se opună abuzurilor incredibile ale Puterii! Suntem din nou în stradă în Piața Operei pentru a spune nu Legilor Injustiției!”, au spus inițiatorii protestului, Timișoara Civică și Inițiativa Timișoara. Oamenii care ies în stradă reclamă modificările aduse pachetului de trei legi ale Justiției: organizarea judiciară (Legea 304/2004), statutul magistraților (Legea 303/2004) și norma cu privire la CSM (Legea 317/2004).

A fost cea mai rece zi din aceasta iarna, dar asta nu i-a oprit pe timisoreni sa iasa cu sutele in strada. S-au adunat in fata Operei si, in timp pe scena era un concert, unii s-au prins in hora. Apoi s-a plecat in plimbare, printre casutele de la Catedrala, iar in fata Catedralei Mitropolitana s-a tinut un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai. “Am iesit in strada pentru ca-mi este rusine de ce se intampla in tara asta. Eu nu mai am de trait mult, dar am iesit pentru voi, cei tineri, fiindca e rusine sa va lasam o astfel de tara. O sa platiti si voi, si copiii vostri pentru acest dezastru”, ne-a spus unul dintre protestatari. In jurul orei 20 s-a aprins si cupola de lumini de pe platoul din fata Operei, unde oamenii s-au adunat dupa incheierea concertului trupei Phaser. S-a plecat apoi, din nou, în marș spre Palatul Dicasterial, așa cum s-a întâmplat la fiecare protest din această iarnă.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago