Categories: Primăria Timişoara

Robu il contrazice pe Bojin: Cu vaporasele, problema e rezolvata, dar nu e rezolvata

Primarul Nicolae Robu crede că va colabora foarte bine cu Titu Bojin, șeful Apelor Române Banat, în privința vaporașelor, dar… nu acum! Edilul îl contrazice pe fostul său aliat politic în problema Canalului Bega. Deși Bojin spunea că situația a rezolvată, din declarațiile lui Robu, este încă foarte complicat.

Problema administrării navigaţiei pe Bega în zona Timişoara şi-ar fi găsit o rezolvare surprinzătoare, după ce Direcţia Apelor a preluat activitatea de administrare a navigaţiei pe canalul Bega, de care depindea demararea circulaţiei vaporaşelor cumpărate de primărie. Anunțul a fost făcut de șeful ABA Banat, Titu Bojin. „S-a discutat despre introducerea în statutul nostru de funcţionare a preluării administraţiei navigaţiei pe Bega. S-a introdus şi această atribuţiune, autoritatea pentru navigaţie e la noi. Cu ocazia asta îl anunț pe Lae să fie liniştit. În perioada următoare se va rezolva tot, se prelungeşte oricum şi termenul pentru proiect cu şase luni. Timişoara va avea navigaţie, sunt mulţumit că am reuşit, se lucrează la materialul de modificare a statutului pentru a putea include şi administrarea navigaţiei”, declara Bojin.

Deloc surprinzător în contextul contrelor amicale anterioare dintre Robu și Bojin, primarul Timișoarei spune că șeful ABAB știe el ceva, dar nu chiar tot. Astazi, primarul Nicolae Robu sustine ca Titu Bojin s-ar fi grabit sa anunte ceva ce el, de fapt, ar fi rezolvat partial. „Așa e Titu Bojin. Ce să mă supăr pe el, îl cunosc de atâția ani (…) Problema am rezolvat-o prin demersurile pe care le-am făcut în urma discuțiilor purtate cu niște oameni pozitivi de la Ministerul Transporturilor (…) printr-o ordonanță de urgență trebuie să se modifice legea de organizare și funcționare a Ministerului Apelor și Pădurilor și să se adauge la articolul unde se stipulează care sunt prerogativele acestui minister administrarea căii navigabile. În acel moment, Ministerul Apelor și Pădurilor devine și el abilitat să creeze astfel de căi navigabile (…) Bega e în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor, prin ABA, aici la noi, e firesc, mai puțin o porțiune care e proprietatea municipiului Timișoara (…) Era complicat ca acest administrator să fie Ministerul Transporturilor, era mult mai logic să fie Ministerul Apelor și Pădurilor. Printr-o HCL am transferat dreptul de administrator al Canalului Bega, pe portiunea din municipiul Timișoara, către Ministerul Apelor și Padurilor, care la rândul lui deleagă către deconcentrata ABA (…) După se face modificarea de lege, vom ajunge să colaborăm și pe plan local, când deconcentrata Ministerului Apelor și Pădurilor, ABAB, va fi delegată să se ocupe de această structură”, a afirmat, Nicolae Robu.

În plenul de miercuri, 20 decembrie, consilierii locali au aprobat pentru a cincea oră prelungirea datei limită pentru finalizarea proiectului „Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega”. Actuala urmează să expire pe 31 decembrie 2017. Proiectul nu poate fi încheiat pentru că beneficiarul, adică Primăria Timișoara, nu a îndeplinit toți indicatorii. Este vorba despre „creşterea numărului de servicii de transport public local oferite locuitorilor din municipiul Timişoara prin introducerea transportului public naval”. „Titu Bojin nu știe, trebuie modificată legea. Vă spun eu sigur. A aflat și el ce demersuri am făcut eu, numai că nu știe care e stadiul lor. Problema e ca și rezolvată, dar nu e rezolvată”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago