Categories: Klaus Vaterland

Moment istoric: Guvernul Dragnea 32 a finalizat programul de guvernare

Anul 2031 aduce cozi mari la lanțul de librării patronat de Codrin Ștefănescu. Se lansează cartea „Otrava cu mâner” a nonagenarului Pavel Coruț, o analiză fină despre cum ar fi arătat România dacă al 11-lea Guvern Dragnea nu ar fi interzis în țară orice activitate finanțată de George Soros, stabilit definitiv în America, la cei 101 de ani ai săi. Pentru autografe s-au strâns colonel (r) Mircea Dogaru, Victor Ciorbea, Giovani Becali, venerabilul Paul Stănescu, consilierii prezidențiali Victor Ciutacu și Mugur Ciuvică, lume bună din administrația locală și familiile boierești, venite foarte de dimineață din județe, cu autobuzele. Sociologul Mirel Palada a arătat în al său laudatio ce noroc a avut poporul român aducând la Palatul Cotroceni un om ca președintele Liviu Dragnea, reales ultima oară în anul 2029. Despre carte și Pavel Coruț s-a vorbit mai puțin, însă participanții au remarcat consistența actului de guvernare și viața tot mai bună a românilor din ultimul deceniu.

PSD era la guvernare din 2016, opoziție nu mai exista de dinainte de 2020, motiv pentru care misiunea de a echilibra scena politică a fost preluată de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a introdus câte o moțiune de cenzură de fiecare dată când domnul Liviu Dragnea nu reușea să-și schimbe prin vorbă bună premierul pus cu doar câteva luni înainte. Ca și în cazul Guvernului Grindeanu, primul Guvern Dragnea, și ultimul executiv, Guvernul Dragnea 31, a picat tot ca urmare a neîndeplinirii în totalitate a programului de guvernare. Pe logica „mai bine mai puțini, dar mai de calitate”, în țară au mai rămas doar 14 milioane de români, ceilalalți, oameni refractari la tot ce voia să facă bun PSD, au părăsit țara când Guvernul Dragnea 9 a interzis funcționarea firmelor multinaționale corporatiste, suspecte că ar avea legături cu George Soros și cu militantul turc Fettulah Gulen.

Cei 14 milioane de români nu se prea înghesuie la vot, dar cei care totuși merg votează 83% cu PSD, 11% cu ALDE și 6 procente cu UDMR. De fiecare dată la fel. De la microfonul radioului american Europa Liberă, Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu se întreabă în a lor emisiune săptămânală ce ar trebui să se întâmple în România ca „mămăliga” să explodeze, ca poporul să-i măture pe liderii PSD de la putere pentru a încerca, din nou, și altceva. Românii nu prea erau interesați de politică. Câtă vreme în fiecare an câte două-trei guverne Dragnea vor continua să le promită dublarea salariilor și a pensiilor, bonuri de masă, credite fără buletin, zile libere de 1 decembrie, 7, 24 și 26 ianuarie, 16 februarie, 1 și 8 martie, de Sf. Petru și Ilie, la 23 august, 25 octombrie, bineînțeles, și Sf. Andrei și Nicolae, românul n-ar fi pus la îndoială nici în ruptul capului capacitatea PSD de a conduce țara.

Neînțelegând logica economică după care funcționează România, analiștii tocmai asta se întrebau: de unde mai are Guvernul Dragnea 32, în funcție, bani pentru pensii și salarii, dacă nimeni în țară nu mai contribuie la bugetul asigurărilor de stat, iar Rusia, partenerul strategic al țării noastre, de abia reușește să le dea de mâncare la ai lor? În ciuda acestor frământări ale specialiștilor europeni, românul este fericit, mai cu seamă de când mass-media de stat s-a îmbogățit cu mai multe posturi, grupul Antenelor și televiziunea lui Sebastian Ghiță, cel care a refuzat invitația de a prelua conducerea SRI în România, după ce a ajuns ministrul Comunicațiilor în Serbia. Dan Negru a fost desemnat artist al poporului exact în anul în care instituțiile de auditare i-au confirmat statutul de rege al revelioanelor pentru a 25-a oară. Prin urmare, românul nu avea de ce să se plângă, ajungându-se chiar ca elevii la începutul orelor de curs să se salute cu profesorii în formula „Când o fi mai rău, la fel să fie”. Și, totuși, insistau cu disperare Pleșu și Liiceanu, de la Munchen: Când explodează România?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

20 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago