Politia Locala rupe la greu amenzi pentru parcare in cartiere. De ce spune Robu ca e absurd

În cazul în care, la blocul unde locuiți, vă parcați mașina pe trotuar sau pe un așa-zis spațiu verde, s-ar putea să vă treziți cu o amendă. Polițiștii locali au început să împartă la greu sancțiuni în cartiere. Asta, în condițiile în care există mult prea puține parcări amenajate. Primarul Nicolae Robu spune că este „absurd”.

În ultima săptămână, pe strada Liniștei, polițiștii locali au venit de nu mai puțin de trei ori în aceeași zi și au lăsat amenzi în parbrizele tuturor mașinilor parcate pe trotuar. În principiu, e ilegal să faci asta ca șofer și nimeni nu contestă sancțiunea. Dar ce faci dacă în zonă nu există nici măcar o singură parcare amenajată, așa cum este și cazul străzii Liniștei și al majorității străzilor dintre blocuri? Sâmbătă, polițiștii locali au plecat la împărțit amenzi în altă zonă a orașului. Tot în partea de nord. „Poliția Locală împarte amenzi în zona Dacia, cei parcați pe trotuare sau spații verzi, mutați-vă mașinile!”, a postat, sâmbătă dimineață, un timișorean, pe Facebook.

Primarul Nicolae Robu spune însă că nu există nicio „directivă” trasată Poliției Locale în sensul amendării, prin cartiere, a șoferilor care își lasă mașinile unde găsesc loc. „Nu știu despre ce este vorba (cazul de pe str. Liniștei – n.r.) O să am o discuție cu directorul Poliției Locale. Nu avem astfel de dispoziții. Acolo unde nu sunt condiții, unde nu sunt parcări, oamenii trebuie să-și țină undeva mașinile. Nu există în niciun caz o astfel de dispoziție. Acolo unde nu există alternativă și acolo unde prin astfel de parcări nu se blochează traficul, nimeni nu este absurd să intervină”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul. Primăria Timișoara a amenajat locuri de parcare între blocuri cu precădere în zona de sud a orașului, mai ales în Soarelui. Cea mai recentă dintre ele, pe strada Pepinierei. Ultimele promisiuni vizează realizarea unor astfel de parcări în zona Căii Martirilor, pentru a putea interzice ulterior staționarea și parcarea pe șoseaua principală. Amenda pentru cei care își lasă mașina pe trotuar este cuprinsă „între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de situație, respectiv pentru oprire sau staționare, ieșind din calcul distanța de un metru lăsată liberă pentru circulația pietonilor”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

39 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

40 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

52 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago