Categories: SocialUltima ora

Razboiul taximetristi vs. Uber a dat peste cap Timisoara. Noapte cu urmariri si paza la locuinta primarului Robu

Aproape inexistent până acum la Timișoara, războiul taximetriști – Uber a izbucnit violent în noaptea de sâmbătă spre duminică. S-a lăsat cu urmăriri pe străzile orașului, răniți și mașini avariate, cu audieri la poliției și cu locuința primarului Nicolae Robu păzită de forțele de ordine.

Scandalul ar fi izbucnit într-o parcare de la Iulius Mall, unde niște șoferi de la Uber ar fi agresat un taximetrist. Acesta și-a chemat prin stație colegii, care au venit cu zecile și au reușit să prindă repede trei agresori. S-a pornit apoi în urmărirea celorlalți doi, care au fost și ei prinși și bătuți. Între timp, în locul unde a izbucnit scandalul au ajuns și polițiștii și jandarmii. Mai multe persoane au fost duse la audieri la Secția 4, dar circul a continuat. De această dată, în zona Pasajului Jiul, unde un alt taximetrist ar fi fost atacat de șoferi Uber.

Taximetriștii au ajuns apoi în zona de sud a orașului, unde locuiește primarul Nicolae Robu, și au făcut ture pe Bd. Sudului, claxonând întruna. Edilul șef a fost anunțat de reprezentanții IPJ despre această situație. Spre dimineață, conform tion.ro, un șofer Uber ar fi fost prins de taximetriști în zona Soarelui, în apropiere de locuința primarului și doar intervenția forțelor de ordine a făcut ca acesta să nu fie bătut măr. În zonă au fost plasate mai multe echipaje de poliție, iar sâmbătă dimineață, în partea de sud a Timișoarei erau forțe de ordine pe strada Lidia, între Bd. Sudului și sensul giratoriu de la AEM. „În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2018 polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 de către mai multe persoane cu privire la faptul că în parcarea unui mall de pe raza municipiului Timișoara mai multe persoane ar fi fost agresate de către taximetriști. La fața locului s-a intervenit de urgență cu mai multe echipaje cât și luptători din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul poliției pentru audieri. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice și efectuează cercetări”, a declarat Ionuț Sîrbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago