Categories: Social

Soferii indisciplinati vor fi avertizati de biciclisti daca parcheaza pe piste

Verde pentru Biciclete începe anul 2018 cu o campanie nouă care are ca scop avertizarea şoferilor care parchează ilegal pe pistele dedicate mersului pe două roți. Au fost tipăriți 500 de „fluturași” care vor fi împărțiți conducătorilor auto.

Membrii comunităţii celor care pedalează vor primi flyere prin care cei care nu respectă legislaţia şi parchează pe pistele de biciclete vor fi avertizaţi asupra consecinţelor pe care acţiunea lor le poate avea. În cursele lor, acolo unde găsesc şoferi indisciplinaţi, bicicliștiivor putea pune pe parbrizul maşinii un asemenea pliant. „Deocamdată am tipărit 500 de flyere. În perioada următoare vom face publice locațiile partenere de unde bicicliștii pot ridica aceste flyere gratuit. Atunci când vor merge pe pistă și găsesc o mașină parcată, să lase un flyer în parbrizul respectiv. Există un număr pentru astfel de sesizări, dar vrem să fim mai personali decât atât și să oprim acest război între șoferi și bicicliști, a declarat Ana Munteanu, coordonator al campaniei Verde pentru Biciclete. În paralel va avea loc şi o campanie la un post de radio, unde va rula un clip prin care şoferii sunt avertizaţi asupra pericolelor la care sunt expuşi bicicliştii în trafic. „De asemenea, va fi difuzat și un spot radio, care are legătură cu atenția pe care șoferii trebuie să o acorde bicicliștilor. Anul trecut, șapte bicicliști au murit în județul Timiș în accidente rutiere. Vrem să rugăm șoferii să aibă grijă atunci când fac un viraj, când schimbă banda sau deschid portiera”, a mai declarat Munteanu.

„Ai parcat pe pista de biciclete, știm că te grăbești și că nu prea sunt locuri de parcare prin oraș, dar asta putea fi o amendă între 250 și 625 de lei și 2 până la 3 puncte penalizare la permis. Te rugăm lasă pistele de biciclete pentru bicicliști, pentru că o bicicletă în plus înseamnă o mașină în minus în traficul timișorean.”

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago