Categories: Klaus Vaterland

Primarul Robu nu stie ce-i aia o tacere inteleapta

Să publici un set de poze cu igrasie pe pereți, rugină pe noptiere, mizerie pe pardoseală ar fi ceva senzațional în Danemarca, dar nu și în România. Chiar mă mir ce furtună s-a iscat după ce un pacient a arătat o bucățică din România, la Timișoara. Ar trebui să ne mirăm de așa ceva, dacă am fi obișnuiți cu saloane moderne, curate, cu paturi din alea șmechere etc, dar așa ceva vedem doar în spitalele private, pe bani grei, și prin instituțiile medicale în care statul a apucat să bage ceva bani. În rest, degeaba vezi ursul și te miri că nu seamănă atât de bine cu bursucul. Poate că, fiind duminică, a fost și un vid de știri și presa a mai câștigat un subiect, asta pot înțelege. Pot înțelege și reacția directorului spitalului, care a încercat să arate că nu e totul roz, dar nici rahați pe pereți nu găsești în tot spitalul, cum s-a înțeles din grupajul foto. Nu pricep însă de ce a intervenit primarul Nicolae Robu în toată treaba asta.

Da, Primăria Timișoara are în administrare clădirile în care-și desfășoară activitatea spitalele. Guvernul le plătește salariile angajaților, dar de investiții se ocupă administrația locală. Asta e adevărat, dar ca primar de mare oraș, și nu orice mare oraș, ci cel mai vestic mare oraș al României, cu o populație umblată prin Occident și care s-a grăbit să facă din acest loc un adevărat Occident al României, păi aici, în Timișoara, să vii să spui câte ai făcut tu pentru spitale, când apar astfel de poze, e incredibil de contraproductiv măcar din punct de vedere electoral. Subiectul se evapora într-o zi și chiar nu era necesar să arăți câte lucruri fenomenale ai făcut ca primar al Timișoarei în acest sinistru context.

Cam deodată cu „spumosul” subiect spitalicesc, Nicolae Robu își întreba concetățenii despre cât de mulțumiți ar fie ei de treaba făcut de primar, adică de dumnealui. Plus alte întrebări pe care le mai vezi prin adevăratele sondaje de opinie. N-am nicio îndoială că Nicolae Robu va mai obține un mandat ca edil al Timișoarei. Și spun asta pentru că percepția populației merge spre concluzia că omul ăsta „a mai făcut ceva”, norocul lui Nicolae Robu fiind seceta de dinainte, când Gheorghe Ciuhandu se cam plictisise de atâta primărie. Și așa este, Nicolae Robu a mai făcut câte ceva, ceea ce e un lucru bun, dar pentru asta nu trebuie să ți se suie la cap.

Nu poți tu, Narcis de pe Bega, să te tot uiți în canal să vezi cât de competent ești, când ai măcar câteva saloane de acest fel în fiecare spital. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ferit în ultima vreme să umblu prin spitale. Poate că încet-încet se mai face câte ceva, dar să ai un trecut de șase ani ca primar al Timișoarei, să poți măcar tencui și vărui spitalele, nu zic de modernizare în general, și să ai în buricul orașului o clădire scorojită precum cea a spitalului municipal, păi pentru asta nu aș mai ieși pe Facebook trei ani. Sunt, totuși, șase ani de mandat, nu mai poți spune că de aia tramvaiele merg cum merg, pentru că tocmai ce-ai preluat dezastruoasa moștenire a regimului Ciuhandu. Deși se simte o îmbunătățire pe zona rutieră, după deschiderea celor două pasaje și după reconfigurarea unor intersecții, nu te poți lăuda la nesfârșit cu așa ceva, iar complexurile sportive, parcările promise nu le vom apuca cu panglicile tăiate nici la patru mandate Robu. Și-atunci, nu mai bună era o tăcere de aur?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago