Primarul Robu nu stie ce-i aia o tacere inteleapta

Să publici un set de poze cu igrasie pe pereți, rugină pe noptiere, mizerie pe pardoseală ar fi ceva senzațional în Danemarca, dar nu și în România. Chiar mă mir ce furtună s-a iscat după ce un pacient a arătat o bucățică din România, la Timișoara. Ar trebui să ne mirăm de așa ceva, dacă am fi obișnuiți cu saloane moderne, curate, cu paturi din alea șmechere etc, dar așa ceva vedem doar în spitalele private, pe bani grei, și prin instituțiile medicale în care statul a apucat să bage ceva bani. În rest, degeaba vezi ursul și te miri că nu seamănă atât de bine cu bursucul. Poate că, fiind duminică, a fost și un vid de știri și presa a mai câștigat un subiect, asta pot înțelege. Pot înțelege și reacția directorului spitalului, care a încercat să arate că nu e totul roz, dar nici rahați pe pereți nu găsești în tot spitalul, cum s-a înțeles din grupajul foto. Nu pricep însă de ce a intervenit primarul Nicolae Robu în toată treaba asta.

Da, Primăria Timișoara are în administrare clădirile în care-și desfășoară activitatea spitalele. Guvernul le plătește salariile angajaților, dar de investiții se ocupă administrația locală. Asta e adevărat, dar ca primar de mare oraș, și nu orice mare oraș, ci cel mai vestic mare oraș al României, cu o populație umblată prin Occident și care s-a grăbit să facă din acest loc un adevărat Occident al României, păi aici, în Timișoara, să vii să spui câte ai făcut tu pentru spitale, când apar astfel de poze, e incredibil de contraproductiv măcar din punct de vedere electoral. Subiectul se evapora într-o zi și chiar nu era necesar să arăți câte lucruri fenomenale ai făcut ca primar al Timișoarei în acest sinistru context.

Cam deodată cu „spumosul” subiect spitalicesc, Nicolae Robu își întreba concetățenii despre cât de mulțumiți ar fie ei de treaba făcut de primar, adică de dumnealui. Plus alte întrebări pe care le mai vezi prin adevăratele sondaje de opinie. N-am nicio îndoială că Nicolae Robu va mai obține un mandat ca edil al Timișoarei. Și spun asta pentru că percepția populației merge spre concluzia că omul ăsta „a mai făcut ceva”, norocul lui Nicolae Robu fiind seceta de dinainte, când Gheorghe Ciuhandu se cam plictisise de atâta primărie. Și așa este, Nicolae Robu a mai făcut câte ceva, ceea ce e un lucru bun, dar pentru asta nu trebuie să ți se suie la cap.

Nu poți tu, Narcis de pe Bega, să te tot uiți în canal să vezi cât de competent ești, când ai măcar câteva saloane de acest fel în fiecare spital. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ferit în ultima vreme să umblu prin spitale. Poate că încet-încet se mai face câte ceva, dar să ai un trecut de șase ani ca primar al Timișoarei, să poți măcar tencui și vărui spitalele, nu zic de modernizare în general, și să ai în buricul orașului o clădire scorojită precum cea a spitalului municipal, păi pentru asta nu aș mai ieși pe Facebook trei ani. Sunt, totuși, șase ani de mandat, nu mai poți spune că de aia tramvaiele merg cum merg, pentru că tocmai ce-ai preluat dezastruoasa moștenire a regimului Ciuhandu. Deși se simte o îmbunătățire pe zona rutieră, după deschiderea celor două pasaje și după reconfigurarea unor intersecții, nu te poți lăuda la nesfârșit cu așa ceva, iar complexurile sportive, parcările promise nu le vom apuca cu panglicile tăiate nici la patru mandate Robu. Și-atunci, nu mai bună era o tăcere de aur?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

nelu trafalet a spus: (februarie 7th, 2018 at 12:09 )

nu le face pe toate, dar le stie pe toate. un fel de gigi becali fara bani. si gigi a scris 5 carti.

 
anteconbega a spus: (februarie 7th, 2018 at 13:45 )

Domnu’ Sasu, matale ai devenit cam defetist, dovadă de înţelepciune maximă. „…norocul lui Nicolae Robu fiind seceta de dinainte, când Gheorghe Ciuhandu se cam plictisise de atâta primărie”. Plictisit, neplictisit, echipa lui Ciuhandu e cea care a realizat proiectele pe bani europeni cu care se laudă Robu şi acum. Ai şi matale dreptate: cu două pasaje nu se face primăvara. Aşa e, au trecut aproape şase ani de abulică domnie robuliană în Palmişoara: oaşul, din păcate, e la fel de murdar, bizonii sunt tot mai numeroşi, cojanii de ambe sexe o duc tot mai bine, cerşetorii sunt la locul lor, pasajul subteran din Piaţa Operei putrezeşte mai departe, o grămadă de clădiri sunt dezolante (la micul exemplu, cazarma bombardată cu napalm simcelescian de la sensul giratoriu de la Clinicile Noi, dar şi fosta poligrafie Helicon, iar proprietarilor li se rupe definitiv). E tipic mentalitatea românească de pe vremea lui Iliescu: „Ce, altu-i mai bun? Decât Robu?”. Dom’le, aici e problema. Sună ca o condamnare, dar asta e…

 
POLI 21 a spus: (februarie 8th, 2018 at 12:42 )

La Robu gura bate curu!

 
zip-zip a spus: (februarie 8th, 2018 at 12:57 )

De fapt, in sase ani Robu a cam belit carasu pe bani publci. Prostii sa-l laude, ca e de teapa lor.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top