Categories: Primăria Timişoara

PSD voteaza bugetul Timisoarei, dar nu vrea fantana si metrou

Bugetul Timișoarei pe anul 2018 va fi supus la vot vineri, 23 februarie, și va fi votat de consilierii PSD. Social-democrații vor face acest lucru chiar dacă amendamentele pe care le propun nu vor fi aprobate. Printre solicitările lor se numără renunțarea la fântâna cântătoare și la metrou.

Consilierii locali ai PSD vor vota, în ședința de vineri, bugetul orașului, însă au câteva amendamente pe care le vor depune în plen. „Propunem să se elimine studiul de fezabilitate pentru metrou. Se ajunge la un miliard de euro, fără să discutăm de deranjul care s-ar face pentru oraș. Sunt proiecte utopice, care nu au nicio legătură cu realitatea. Un miliard de euro e bugetul pentru autostrăzi pe nu știu câți ani pentru autostrăzi (…) Propunem o soluție vizavi de congestia din trafic: o centură feroviară care să plece din Giroc/Buziașului, costă 700.000 de euro km de cale ferată, care să treacă prin sudul orașului, cu legături la transportul urban, și se poate închide la Remetea. Este un proiect realizabil cu 15-20 milioane, mult mai ieftin”, a explicat liderului grupului PSD din CL Timișoara, Dan Idolu. Social-democrații resping și ideea de fântână muzicală propusă de primarul Nicolae Robu. „Este o valoare atât de mare, e un proiect megalomanic. Ar putea fi făcute proiecte să fie fântâni mai mici, cochete, în cartiere. Câți o să se adune în jurul fântânii din centru? Nu se uită 100-200 de oameni odată… Ar fi mai bine să fie 15-20 fântâni în cartiere”, a mai spus acesta.

Alte propuneri ale PSD-iștilor vizează renunțare la SF-ul pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri, dar și o suplimentare cu 31 milioane de lei a sumelor destinate Spitalului de Copii și Spitalul Municipal. La Clinicile Noi ar fi nevoie de achiziționarea unui computer tomograf și a unui aparat pentru depistarea precoce a cancerului de sân. Amendamentele au fost depuse la PMT și vor fi prezentate în plenul de vineri al CL Timișoara. Social-democrații sunt conștienți însă că sunt șanse minime ca ele să treacă. „Vom susține aprobarea bugetului, cu mențiunea că vom prezenta aceste amendamente în plenul CL. Dacă nu trec, asta este. Dacă vor trece, vom urmări să fie realizate. Nu putem face mai mult ca grup minoritar”, a spus Dan Idolu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

16 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago